Mainos

Annan uhkaa sotarikostuomioistuimella Itä-Timorissa

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Itä-Timoria varten saatetaan perustaa kansainvälinen sotarikostuomioistuin. Näin voi tapahtua, jos Indonesian hallitus ei aseta syytteeseen niitä, jotka ovat syyllistyneet ihmisoikeuksien loukkauksiin Itä-Timorissa.

Pääsihteeri Annan saapui eilen kaksipäiväiselle vierailulle Indonesiaan. Vierailu on osa hänen kaksiviikkoista kiertomatkaansa Tyynenmeren alueella.

Indonesian armeijan tukemat joukkiot olivat viime syksynä aiheuttaneet Annanin mukaan Itä-Timorissa vielä pahempaa tuhoa kuin hän oli etukäteen arvellut. -Jälleenrakennus on valtaisa tehtävä, Annan sanoi puhuessaan Dilissä ennen lähtöään Australiaan.

Ita-Timori

Väkivaltaisuudet Itä-Timorissa alkoivat, kun alueen asukkaiden enemmistö oli kansanäänestyksessä kannattanut eroamista Indonesiasta. Alueelle lähetettiin väkivaltaisuuksien jälkeen kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja, jotka korvataan YK:n rauhanturvaajilla ensi viikosta alkaen.

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid on erottanut armeijan entisen komentajan kenraali Wiranton, jota syytettiin Itä-Timorin väkivaltaisuuksista ihmisoikeusryhmän julkistamassa selonteossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.