Anna: Selittämätön tuska ja väsymys piinasivat Jussi Lammen Marjo-kihlattua: ”Ajattelin, että kuolen niihin kipuihin”

Näyttelijä Jussi Lampi ja hänen kihlattunsa Marjo Salomaa puhuvat suhteestaan, jossa on ollut dramaattisiakin vaiheita.

Jussi Lampi, 56, ja Marjo Salomaa, 48, ovat olleet yhdessä lähes viisi vuotta. Lampi ja Salomaa puhuvat uudessa Anna-lehdessä ennen yhteistä onnea kokemistaan suurista menetyksistä.

Salomaan mies, Lapinlahden Linnut -yhtyeessä vaikuttanut Heikki "Hiski" Salomaa menehtyi sairaskohtaukseen yllättäen vuonna 2003. Jussi Lammen tytär, muusikko Mandi Lampiteki itsemurhan vain 19-vuotiaana vuonna 2008.

Kuolema siis tavallaan yhdisti Lammen ja Salomaan. Kesällä 2012 parin lempi roihahti ja kihlat vaihdettiin jo ennen saman vuoden joulua.

– Meille molemmille oli tärkeää, että menetetyistä läheisistä puhutaan avoimesti niin kahden kesken kuin sukulaistenkin kanssa, Marjo Salomaa toteaa haastattelussa.

Lammen ja Salomaan rakkaustarina ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Pari vuotta sitten liikunnanohjaajana työskentelevää Marjoa alkoi vaivata selittämätön kipu ja väsymys.

– Välillä minua pelotti aivan hirveästi. Ajattelin, että kuolen yöllä niihin kipuihin. Sanoin Jussillekin, että ymmärrän kyllä, jos et halua olla minun kanssani, kun olen tällainen kivulias ja sairas, Salomaa muistelee.

– Minä taas sanoin, että nyt varsinkaan en sinua jätä – autan ja tuen sinua aina, Lampi toteaa.

Useiden lääkärikäyntien jälkeen diagnoosiksi löytyi noin vuosi sitten vakava borrelioosi.

– Kivut ovat poissa, ja terveyttä kohti mennään. Kyllä me tämä tauti selätetään, Marjo toteaa.

Jussi Lampi on näytellyt muun muassa elokuvissa V2 – Jäätynyt enkeli, Matti ja Rölli ja metsänhenki. Hänet muistetaan myös tv-sarjoista kuten Ansa ja Oiva sekä Ruusun aika.

Lue myös:

    Uusimmat