Anna Puu puhuu avoimesti Olli Lindholmin kuoleman merkityksestä The Voice of Finlandille: "Eihän me pystytä häntä korvaamaan"

7:13
Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut

Anna Puu kertoo, että The Voice of Finlandin livelähetysten alusta tulee vaikea. 

Helmikuussa suomalainen viihdemaailma pysähtyi, kun uutinen Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholmin äkillisestä kuolemasta järkytti maata. Lindholm oli kuollessaan 54-vuotias. 

Muusikon uransa lisäksi Lindholm toimi neljän täyden tuotantokauden ajan The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana. Ohjelman viidennen tuotantokauden kuvaukset olivat käynnissä, kun Lindholm menehtyi.

Lindholmilla oli neljä valmennettavaa, joiden valmennus jaettiin ohjelman muiden tuomareiden, RedramanToni Wirtasen sekä Anna Puun kesken. "Ollin tiimi" säilyy edelleen, mutta valmennuksesta vastaavat muut kolme tähteä. 

Anna Puu sai valmennettavakseen kaksi Lindholmin tiimiläistä. Livelähetysten alkaminen saa muusikossa aikaan monenlaisia tunteita. Puu kertoo olevansa helpottunut, että ennen suorien lähetysten alkamista on ollut aikaa sulatella koko traagista tapahtumaa ja sen seurauksia. 

– Tulee olemaan outoa Logomolla, koska se on niin outoa, että meitä on vaan kolme. 

Puu sai tiedon Lindholmin kuolemasta lapsuuden ystävältään, joka oli nähnyt uutisen asiasta aamupäivällä ja lähetti Puulle viestin kysyäkseen, oliko tämä jo kuullut. 

– Laitoin tuottajalle heti viestiä, että sano, että tämä on vitsi. Meni aika semmoisessa järkytyksen kourissa pari päivää. Ei me Ollin kanssa mitään sydänystäviä oltu, ei me hengailtu vapaa-ajalla, mutta mekin ollaan melkein kolme kautta tehty yhdessä. Niin sitä kuule yllättävän paljon oppii tuntemaan ihmistä tuommoisessakin ajassa. 

Alku vaatii uutta totuttelua

Puun mukaan aluksi todennäköisesti jokaisella tuotannon jäsenellä oli pelonsekainen tunne siitä, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Lindholmin neljä valmennettavaa suhtautuivat asiaan Puun mukaan kukin omalla tavallaan. Kaikkia kuitenkin Puun mukaan varmasti yhdisti pelko tyhjän päälle jäämisestä. 

– Eihän se sama ole, kun heillä ei periaatteessa ole sitä omaa valmentajaa joka heidät on itse valinnut, vaan me tässä yritetään korvata Ollia. Mutta eihän me häntä pystytä korvaamaan. 

Ihmisenä Lindholm oli Puun mukaan persoona, joka oli avoin ja kehen oli helppo tutustua. Ennen kuolemaansa Lindholm ehti valita valmennettaviensa kappaleet livelähetyksiin sekä puhua heistä muiden valmentajien kanssa.

Puu kertoo, että hän joutuu kuitenkin itse vielä tunnustelemaan, kuinka hän toimii ja kommunikoi kahden adoptoimansa Lindholmin valmennettavan kanssa. Tutustuminen puolin ja toisin on edelleen käynnissä. 

Perjantaina nähtävä jakso ei tule Puun mukaan olemaan helppo. 

– Se on Ollin muistolle, mutta niin, ettei se kuitenkaan ole mikään hautajaisjakso. Yritetään kuitenkin muistaa, että tässä keskitetään huomio niihin tiimeihin, jotka ovat siellä laulamassa.

–Vaikeaa tulee olemaan, kun samaan aikaan pitäisi jotenkin olla iloinen kaikkien puolesta. Mutta se tieto ja fakta, että sieltä tuolilta puuttuu yksi tyyppi, niin se on semmoinen vallitseva olotila siellä koko ajan. 

The Voice of Finland -ohjelman livelähetykset alkavat perjantaina 5. huhtikuuta Nelosella. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja