Anja Toivanen jätti juristin työn ja ryhtyi tarot-korttien lukijaksi

Monet haaveilevat alanvaihdosta, mutta harva uskaltaa toteuttaa unelmiaan. Anja Toivanen jätti juristin työt taakseen ja ryhtyi elämäntaidon valmentajaksi. Hän lukee tarot-kortteja ja antaa ihmisille avaimia elämän solmukohtiin. Elämänmuutoksen myötä palkkapussi kutistui, mutta rahan tilalle tuli jotain arvokkaampaa: ihania ihmisiä, rakkaita harrastuksia sekä vapautta.

Anja Toivanen unelmoi nuorena ammatista taidealalla, kuten teatterin tai tanssin parissa, mutta unelmat jäivät kuitenkin haaveiksi. Toivanen kaatui juoksulenkillä ja loukkasi pahasti polvensa. Niinpä hän joutui muuttamaan suunnitelmiaan. Isä ehdotti Toivaselle juristin ammattia, ja tytär lähti lukemaan lakia. Hän työskenteli juristina 20 vuotta.

– Tein töitä lakimiehenä tekijänoikeusasioiden parissa, koin että se oli väyläni taiteilijamaailmaan, Toivanen kertoo.

Toivanen oli ollut lapsesta asti kiinnostunut henkisistä asioista ja hankkinut ensimmäiset tarot-korttinsa 12-vuotiaana. Tarot-harrastus kulki Toivasen mukana koko lakimiesuran ajan, mutta hiljalleen palo henkistä maailmaa kohtaan alkoi tuntua voimakkaammalta.

– Kuusi vuotta sitten kypsyi ajatus siitä, että jättäisin juristin työt kokonaan. Sitten yhtäkkiä se oli selvää, olin tehnyt päätökseni. Otin tuolloin vielä yhden toimeksiannon, mutta se oli kuin tervaa olisi juonut. Sen jälkeen en ole tehnyt lakimiehen töitä.

Monet pelkäävät unelmiensa toteuttamista niin paljon, että eivät uskalla tehdä irtiottoja. Toivanen kertoo, että elämä kyllä kantaa, kun tekee oikeita asioita. Alanvaihdon myötä toimeentulo tietysti muuttui, mutta rahan tilalle tuli paljon parempia asioita.

Ammatinvaihdoksen jälkeen hän on aloittanut ratsastusharrastuksen uudestaan ja hänellä on mahdollisuus viettää vapaa-aikaansa taiteen parissa. Lakimiehen työssä rakkaille asioille ei löytynyt aikaa. Myös ihanien ihmisten tapaaminen työn kautta tuo Toivaselle voimaa.

Avaimia solmujen ratkaisuun

Anja Toivanen tituleeraa itseään elämäntaidon valmentajaksi. Hän vastaanottaa ihmisiä, joilla on elämässään solmuja. Toivasen tehtävä ei ole tarjota ongelmiin valmista ratkaisua, vaan antaa ihmiselle avaimia ongelman ratkaisuun. Usein asiakkaat tulevat Toivasen vastaanotolle työn tai ihmissuhteiden takia.

– Tämä on välineenä hyvin vahva, siksi pitäisi olla herkkäviritteinen.

Pitää olla tarkkana siitä, millä tavalla tämän tekee. Tärkeintä olisi auttaa ihmistä avaamaan se solmu. Kerron, mihin kannattaisi kiinnittää huomiota tai millaisia vaihtoehtoja olisi. Annan siemenen, josta jokainen kasvattaa oman puun.

Siemen voi olla esimerkiksi kortti, josta katsotaan päivän energian lähde.

Tarot-korttipakassa esimerkiksi ylipapitar tarkoittaa lempeyttä omaa itseään kohtaan. Jokaisen pitää kuitenkin tarkastella omaa elämäänsä ja tulkita, mitä pitäisi ottaa huomioon.

Ennustajaksi voi ryhtyä kuka tahansa

Toivanen tietää, että hänen työssään on suuri vastuu. Hän on pohtinut paljon alan etiikkaa ja kirjoittaa siitä parhaillaan kirjaa. Esimerkiksi ennustajien keskuudessa ei välttämättä tunneta vastuuta. Kuka tahansa voi laittaa ilmoituksen lehteen tai verkkosivuille ja ryhtyä ennustamaan toisille. Toimintaa ei valvota mitenkään. Kun asiakas saa kuulla ennustajalta esimerkiksi läheisensä kuolevan, hän odottaa kauhuissaan kyseistä päivää. Näin kävi eräälle Toivasen ystävälle.

– Ystävättäreni sai 40 vuotta sitten kuulla ennustajalta, että hänen siskonsa kuolee. Sisko on edelleen elossa.

Anja Toivanen ei missään nimessä ennusta asiakkailleen. Hän käyttää työssään tarot-kortteja, mutta ei samalla tavalla kuin muut. Hän ei sovella perinteistä tapaa lukea kortteja, vaan hänelle on vuosien varrella muotoutunut oma tapa katsoa kortteja. Mistä Anja Toivanen saa ne avaimet, joita hän asiakkailleen tarjoaa?

– En pysty selittämään sitä rationaalisesti. Se on ikään kuin kosminen tietopankki, vähän samalla tavalla kuin säveltäjillä on paikka, josta sävellykset tulevat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja