Anita Korva säväyttää Instagram-kuvillaan, mutta odotukset tulevat aivan muualta – ”Se maailma on kuitenkin vähän toisenlainen”

20-vuotias Anita Korva kuuluu niihin suomalaisiin urheilijalupauksiin, jonka ympärillä käy kova kuhina jo ennen kuin he ovat kunnolla astuneet aikuisten kisanäyttämöille. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä odottaa Korvalta tulevaisuudessa paljon, mutta vielä hän ei halua asettaa nuorelle maastohiihtäjälle menestyspaineita.

Korva säväytti viime talvena nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa tuotuaan kotikisoista peräti kolme mitalia. Yksi pronssi tuli jo vuotta aiemmin Sveitsin MM-kisojen perinteisen vitoselta.

Vaikka hänen kohdallaan ei vielä voida puhua aikuisten tason maailmancupin kärkisijoista, Korvan ympärillä käy jo kova vipinä. Onko kyse Instagram-julkisuudesta, Korvan taustajoukkojen tekemästä työstä vai oikeista odotuksista?

– Minä näkisin kyllä kaikista kiinnostavimpana asian kolme nuorten MM-pronssia viime talvena. Ei meillä sellaisia urheilijoita kovin montaa ole, Isometsä linjaa.

– Kun mennään historiassa aika kauaskin taaksepäin, niin toki on maailmanmestareita, mutta että on joku urheilija, joka ottaa mitalin kaikilla matkoilla – sprintti, perinteinen ja vapaa – nuorten MM-kisoista, niin siinä on ihan tarpeeksi odotusarvoa, hän jatkaa.

Instagram-kuvilla huomiota

Korva säväytti aiemmin marraskuussa julkaisemalla Instagramissa peilin kautta napatun kuvan lihaksikkaasta ylävartalostaan. Nuori hiihtäjä hyödyntää muutenkin sosiaalista mediaa värikkäästi.

– He hyödyntävät sitä, ja hyvä niin. He ovat eläneet sen Instagram-aikakauden melkein syntymästään saakka, joten se on heille vähän erilainen. Toki hän on sillä tavalla saanut näkyvyyttä, mutten tiedä, onko hän sitä tietoisesti hakenut, Isometsä kommentoi.

– Hän on tavallinen nuori, joka postaa itsestään kuvia. Tietysti nämä viimeiset olivat vähän enemmän huomionhakua, mutta jos kestää kaiken huomion, niin ei muuta kuin lisää kuvia vaan, Isometsä naurahtaa.

Saa olla tuloksen tekijä, muttei tarvitse

Korvan kauden alkua vaimentaa vielä käynnissä oleva asepalvelus. Isometsä toivoo, että Korva saa aloittaa aikuisten kisoissa oman tahtinsa mukaan.

– En hirveästi odota enkä ainakaan halua omilla sanomisillani lisätä nuoren urheilijan paineita. Tämä on hänelle vasta ensimmäinen sesonki, jolloin hän kiertää maailmancupia. Se maailma on kuitenkin vähän toisenlainen, Isometsä sanoo.

– Ennemminkin odotan Anitalta muutamia hyviä yksittäisiä hiihtoja. Jo se, että pääsee omalle tasolleen ensimmäisenä vuonna, on ihan ok suoritus. Ei hänen harteilleen voi kukaan mitään odotuksia laittaa.

– Se on tärkeintä, että hän olisi sellaisessa kunnossa, että hän pystyisi kilpailemaan omalla hyvällä tasollaan. Ettei käy sitten sillä tavalla, että vähän masentuu siitä. Tämä alkuvuosi on ollut vähän sitkeä, hän ei kauhean hyvin hiihtänyt Vuokatissa tai Oloksellakaan.

– Hänen ei tarvitse olla tuloksen tekijä – hän saa olla, Isometsä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat