Mainos

Rovio suunnitteli mittatilauspelin YK:n ilmastoviikolle – mukana Danny DeVito ja Matt Damon

Suomalaisen Rovion uuden ilmastopelin trailerin alussa maailmankuulut näyttelijät Danny DeVito, Matt Damon, Ian Somerhalder ja Don Cheadle näyttävät vihaiselta. He ovat vihaisia kuten Angry Birdsit eivätkä pelkästään pelin vastustajille possuille, vaan ilmastonmuutokselle. Ja kehottavat meitä kaikkia tekemään jotain.

New Yorkissa Suomen YK:n edustajiston ja kauppakamarin tilaisuudessa esiteltiin maanantai-iltana uusi peli, joka puhututtaa YK:n kehitysyhteistyöviikon alla.

Suomalainen menestysyhtiö, Rovio ja sen suosittu peli Angry Birds, on lähtenyt mukaan projektiin ympäristöjärjestö Earth Dayn kanssa, missä tarkoituksena on levittää tietoa ilmaston lämpenemisestä.

– Kun sain puhelun, jossa tiedusteltiin lähdemmekö me mukaan tällaiseen, kävelin suoraan pelintekijöiden luokse. Minun ei tarvinnut kuin kysyä ja he olivat heti mukana, kertoo Rovion brändistä vastaava Blanca Juti MTV Uutisille.

Jutin mukaan peli on suunniteltu juuri kuluvalle YK:n ilmastoviikolle. Mutta toivooko Rovio enemmän julkisuutta vai onko taustalla oikeasti halu taistella ilmastonmuutosta vastaan?

– Syynä on oikeasti ilmastonmuutos. Emme voineet tietää alun alkaen, keitä näyttelijöitä projektiin lähtee mukaan. Osa näyttelijöistä sanoikin, että "minä en halua näyttää miltään vihaiselta linnulta”. Mutta kaikille meille, jotka teemme töitä Roviolla, ilmasto on oikeasti todella tärkeä asia, Juti sanoo.

Angry Birdsin Champions for Earth -peliä voi pelata ystävien ja julkkisten kesken viikon ajan eilisestä alkaen. Vihaiset linnut torjuvat kierojen ilmastotuhoaja-possujen ilkitöitä ja palkinnoksi kasvaa uusi puu pitämään maapalloa elossa.

Myös pelin tauoilla faktakortit kertovat mitä kaikkea pelaaja voisi itse tehdä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Pelin kieli on monitahoisesta aiheesta huolimatta helposti ymmärrettävää.

Earth Dayn puheenjohtaja Kathleen Rogers kertoo MTV Uutisille, että idea lähti yhdestä Yhdysvaltain vihreimmistä suurlähetystöistä, joka on tietenkin Suomen.

– Alun perin olin puhumassa Suomen entisen Washingtonin suurlähettilään Ritva Koukku-Ronden kanssa siitä, mitä yhteistyötä voisimme Suomen kanssa tehdä arktisen alueen suojeluksessa. Mutta Suomen puheenjohtajuus on vasta 2017, ja sitten hän sai idean Angry Birdsistä. Ei mennyt kuin kymmenen minuuttia puhelimessa, kun homma oli sovittu, kertoo Rogers.

Maailman päivää järjestävä kansainvälinen organisaatio oli otettu siitä, että ilmastotalkoisiin lähti mukaan suomalainen peliyhtiö, jonka peli on ladattu jo kolme miljardia kertaa.

– Emme ole vain ylpeitä siitä, että teemme Rovion kanssa yhteistyötä, olemme ylpeitä että teemme yhteistyötä Suomen kanssa! Te olette niin ajattelevaisia ympäristön suhteen, korostaa Rogers.

Entä uskovatko tekijät itse, että pelillä on vaikutusta ilmastokeskusteluun tai jopa ilmaston lämpenemisen hidastamiseen?

– Tämä on kuin rummut YK:n viikolla kuultavien poliitikkojen puheiden takana, ja miksemme pystyisi muuttamaan vähän maailmaakin, Juti sanoo ja hymyilee.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.