Andrean outo harrastus: Neuloo kanoille villapaitoja

Eläimiä intohimoisesti rakastava Andrea Patton auttaa sulkiaan menettäneitä kanoja neulomalla jokaiselle oman, lämpimän villapaidan. Ensimmäinen sulkasadon kärsinyt kana ilmestyi oven taakse, kun läheinen tehokanala lopetettiin.

– Kun Custard ei onnistunut kasvattamaan sulkiaan takaisin, ajattelin tehdä sille oman villapaidan kylmää talvea varten, kertoo RexFeatures.com-sivuston haastattelema Andrea Patton, 47.

Nyt ohilkulkijoita viihdyttää joukko sulkansa menettäneitä kanoja, jotka kaakattavat ympäriinsä kauniit villapaidat päällä.

– Nyt Custardin ystävät Korma, Jenny, Ellie, Babs ja Chilli voivat käyskennellä puutarhassamme tyylikkäinä.

Kun Andrea alun perin näki kanat ja niiden sulkien kunnon, hän alkoi kutoa kaikille omaa villapaitaa.

– Mutta kun olin saanut ensimmäisen valmiiksi, viiden kanan sulat näyttivät jo paljon paremmilta! hän naurahtaa.

Kanojen välisestä kateudesta?

Patton sanoo, että hän alkoi huolestua Custardista, kun muiden kanojen sulat alkoivat kasvaa. Hän luki kanoista ja niiden villapaidoista Internetistä ja sai idean.

– Ajattelin, että tämä olisi loistava keksintö Custardille!

– Sen kesti hiukan aikaa tottua paitaan, se nosteli jalkojaan ja yritti saada sitä pois. Mutta noin kymmenen minuutin jälkeen Custard tepasteli tyytyväisenä ja näytti niin kovin kauniilta!

Patton ja miehensä Karl, 45, suunnittelivat kanojen adoptoimista jo 18 kuukautta sitten, kun heidän lemmikkiankkansa kuolivat. Luettuaan kanojen surkeista oloista he halusivat auttaa parhaan kykynsä mukaan.

– Aloin ikävöidä lintuja. Ne voivat olla niin kovin hauskoja! Andrea Patton huudahtaa.

Lämmin aamupuuro

Kun Pattonin pariskunta teki päätöksen adoptoida kanat, oli tie yllättävänkin helppo. Soitto kanojen hyvinvoinnista vastaavaan järjestöön, nimi potentiaalisten omistajien listalle, ja jo viikon päästä Pattonit saivat kuulla kanoista.

– Kuusi kanaa tarvitsi meidän luotamme kodin.

Kanoja odottaa luksuksentäyteinen loppuelämä. Siitä pitävät Andrean ja Karlin lisäksi huolen heidän neljä lastansa. Kanat ovatkin tehneet nokkimisjärjestyksen nopeasti selväksi.

– Ne ovat niin ihania, koska ne ovat niin itsenäisiä. Luulet, että ne tulevat sinun luoksesi, mutta tosiasiassa sinun on mentävä niiden luokse.

Aamut ovat Pattonin pienen kotikanalan huippuhetkiä. Kanoja hemmotellaan lämpimällä puurolla.

– Tytöt suorastaan rakastavat sitä! Varsinkin kylminä talviaamuina, Patton nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja