Mainos

Andersson: Emun tuloon on syytä valmistautua

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Claes Andersson haluaa Emua koskevien uhkakuvien maalailun sijasta valmistautua talous- ja rahaliiton kolmannen vaiheen toteutumiseen ja Suomen mahdolliseen mukanaoloon ensimmäisten joukossa.

Andersson arvioi vappuna Lahdessa ja Hämeenlinnassa, että haittavaikutuksien vähentämiseksi on ryhdyttävä toteuttamaan erilaisia puskureita. Esimerkiksi työttömyysvakuutusjärjestelmän muuttaminen rahastoivaksi on toimenpide, josta on hänen mukaansa hyötyä vaikka emme liittyisikään Emuun.

Andersson torjui näkemyksiä, joiden mukaan Emuun liittyminen merkitsisi työttömien ja köyhien hylkäämistä. Jos talous vakautuu, voidaan Anderssonin mukaan päinvastoin väittää, että jäsenmaiden edellytykset hoitaa niin työllisyyttä kuin rahoittaa julkista sektoria paranevat.
-Tiedämme varsin hyvin, että kun taloudessa menee huonosti, ensimmäisinä maksumiehinä ovat aina vähävaraiset ihmiset, hän huomautti.

Andersson moitti puheessaan kokoomusta valtionhoitajapuolueeksi, joka on kiinnostuneempi rikkaiden verotuksen keventämisestä kuin työttömyyden nujertamisesta. Hän korosti, että työllisyyden hoitoon on nyt välttämätöntä saada lisärahoitusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.