Analyytikko Koneen historiallisesta Thyssenkrupp-tarjouksesta: "Pikkuisen yläkanttiin mitä itse ajattelin"

Suomalainen hissiyhtiö Kone havittelee saksalaisen Thyssenkruppin hissejä 17 miljardin euron tarjouksella. Tämä olisi ainakin miljardin enemmän kuin kilpailevat tarjoukset.

Konetta seuraava Inderesin analyytikko Erkki Vesola pitää tarjousta odotetun suuruisena.

– Tarjous on hyvässä linjassa spekuloitujen 16–20 miljardin välillä. Se on pikkuisen yläkanttiin siitä, mitä olen itse pitänyt, mutta kuten yrityskaupoissa yleensä, Kone tulee varmaan maksaneeksi niistä synergioista, mitä Kone tässä kaupassa itse tuottaa. Saattaa olla, että Thyssenin päässä odotettiin korkeampaakin tarjousta, lähemmäksi 20 miljardia, joten siihen nähden tämä tarjous on alakanttiin.

Koneella monia etuja kilpailijoihin nähden 

Koneen tekemä tarjous on ainakin miljardin enemmän kuin kilpailijoilla. Vesola pitää Konetta luontevimpana vaihtoehtona Thyssenkruppin hissien ostajaksi.

– Kone on selvä teollinen ostaja, muut jäljellä olevat tarjoajat ovat finanssisijoittajia. Tämän vuoksi kone lähtisi pidemmällä tähtäimellä mukaan ja pystyisi saaman isoja synergioita, kuten yhdistymistä erityisesti huoltopuolella.

Vesolan mukaan Koneen valintaa puoltaa myös maantieteellinen kattavuus.

– Thyssen elevator on vahva erityisesti Pohjois-Amerikassa. Molemmat ovat vahvoja Euroopassa, Kone puolestaan vahva Aasiassa ja Kiinassa. Näin ollen maantieteellistä peittoa saataisiin levitettyä globaaliksi. 

Kaupankäynti Koneen osakkeilla keskeytettiin illalla Helsingin pörssissä, koska Kone ei ollut kertonut sisäpiiritietoja markkinaosapuolille. Analyytikot odottavat Thyssenkruppin hissikaupan toteutuvan jo lähiviikkoina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja