Mainos

Analyytikko: Apple suurin hyötyjä Samsungin puhelinfiaskosta

Samsung Galaxy Note7:n tarina päättyi ennen aikojaan, kun valmistaja viime viikolla ilmoitti lopettavansa syttyvien akkujen vaivaaman puhelinmallin valmistuksen ja pyytää puhelimen jo ostaneita palauttamaan sen. Samsung yrittää erinäisten kampanjoiden avulla saada Note7-asiakkaille myytyä Galaxy S7 -malleja, mutta moni tilaaja siirtynee myös muiden valmistajien tuotteisiin. KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee Applen olevan suurin voittaja Samsungin Note7-fiaskossa.

Kuon mukaan jopa 5-7 miljoonaa asiakasta saattaa siirtyä Note7-tilauksesta Applen leiriin, kertoo 9to5Mac. Kuon mukaan Note7-tilaajia houkuttelee erityisesti iso iPhone 7 Plus ja sen kaksoiskamera. Arviolta 12 miljoonasta peruuntuneesta Note7-tilauksestaApple saattaisi Kuon arvion mukaan kaapata jopa yli puolet.

Osa Note7-tilaajista eittämättä tarttuu Samsungin S7-tarjouksiin, mutta myös muut Android-valmistajat varmasti hyötyvät tilanteesta. Muita potentiaalisia uusia Android-laitteita ovat esimerkiksi Googlen Pixel ja Pixel XL, LG:n V20 sekä tuleva Huawei Mate 9, jonka esittelyn odotetaan tapahtuvan marraskuun alussa.

Apple julkistaa syyskuussa päättyneen vuosineljänneksen tuloksenensi viikolla, ja samalla saadaan myös ensimmäisiä virallisia iPhone 7 -myyntilukuja. Aiemmista vuosista poiketen Apple ei tänä vuonna paljastanut iPhonen ensimmäisen viikonlopun myyntiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.