Amputoidulla kädellä pelaava tulokas nostettiin NFL:ssä avauskokoonpanoon − Kerää seuralta kehuja

NFL-joukkue Seattle Seahawks tiedotti, että amputoidulla kädellä pelaava Shaquem Griffin on mukana joukkueen kauden avausottelussa sunnuntaina.

Seattle Seahawksin valmentaja Pete Carroll kertoi seuran nettisivuilla Suomen aikaa torstaina Shaquem Griffinin pelaavan jo sunnuntaina kauden avausottelussa Denver Broncosia vastaan.

Griffin pelaa joukkueen puolustuksessa ulompana tukimiehenä K.J. Wrightin toipuessa viimeviikkoisesta polvioperaatiostaan.

Griffinin käsi vaurioitui jo ennen syntymää. Käsi ei kehittynyt normaalisti ja oli kivulias, minkä vuoksi se amputoitiin ranteesta alaspäin pelaajan ollessa neljävuotias.

Viime keväänä tukimies käytti tulokkaille järjestettävässä NFL Combinessa proteesia ja teki 20 toistoa penkkipunnerruksessa.

Seahawks varasi Griffinin viidennellä kierroksella tänä vuonna. Joukkueen puolustuksesta vastaava valmentaja Ken Norton Jr. sanoo, että tulokaspelaaja on sopeutunut NFL:ään loistavasti.

- Voimme seurata, kun hän kehittyy ja tekee niitä asioita, joita odotimmekin, kun varasimme hänet. Se on hienoa, Norton Jr. kertoo seuran sivuilla.

Myös Griffinin kaksoisveli Shaquill Griffin on joukkueen kokoonpanossa sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat