Mainos

Lisätietoa 3-vuotiaan yöllisestä harhailusta Ylivieskassa: Perhe meni ampumaradalle yhdessä – "Isä oli jatkanut ampumista pienen hetken yksin"

Poliisi on kertonut lisätietoja Ylivieskassa yöaikaan yksin harhailleen 3-vuotiaan tapauksesta. Poliisin mukaan lapsen isää ei epäillä rikoksesta, mutta tapauksesta on tehty lastensuojeluilmoitus.

Nuorisojoukko löysi toissayönä puolenyön aikaan Huhmarin hiihtokeskuksen alueella sijaitsevalta metsätieltä 3-vuotiaan lapsen, joka harhaili pakkasessa yksin ja ilman hanskoja.

Noin puolitoista tuntia lapsen löytymisen jälkeen poliisi tavoitti lapsen isän Huhmarin ampumaradalta, missä tämä oli toisen lapsensa kanssa. Radalta on lapsen löytymispaikalle matkaa lähes kaksi kilometriä.

Lapsen pimeästä pakkasyöstä löytäneet nuoret kertoivat tapauksesta MTV Uutisille eilen. Voit lukea artikkelin täältä

Tapausta selvittäneen rikosylikomisario Ilkka Piispasen mukaan kolmikko oli mennyt ampumaradalle yhdessä. Kun lapsia oli alkanut unettaa, lapset olivat menneet nukkumaan autoon. Jostain syystä toinen oli poistunut autosta.

– Isä oli jatkanut ampumista pienen hetken, ja kun hän oli saapunut autolle, hän oli huomannut, että lapsi oli lähtenyt. Hän oli hätääntynyt pahasti.

Isää ei epäillä rikoksesta. Esimerkiksi heitteillepanon tunnusmerkit eivät Piispasen mukaan tapauksessa täyty. Tapauksen tiimoilta on kuitenkin tehty lastensuojeluilmoitus.

– Isä oli selvin päin, eikä tapauksessa ole muuta sellaista. Sosiaalipuoli kuitenkin tutkii, että miten tuollaiseen aikaan oltiin lähdetty lasten kanssa ampumaradalle. Mutta se on heidän asiansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.