Ampumahiihdon olympiamitalisti ampui 12 ohilaukausta – eriskummallinen tapahtuma sävytti kilpailua: "En tiedä, mitä minun pitäisi sanoa"

Ampumahiihdon olympiamitalisti Italian Lisa Vittozzi koki todellisen painajaisen maailmancupin Antholz-Anterselvan normaalikilpailussa. Vittozzi ampui peräti 12 ohilaukausta. Ensimmäisellä ampumapaikalla hän sai ammuttua vain neljästi, kun viides panos oli pudonnut matolle kesken suorituksen.

Vittozzi oli lopulta kisan 93:s ja jäi reilut 13 minuuttia kärjestä. Italialainen oli maaliintulleista neljänneksi viimeinen urheilija. Ensimmäisellä ampumapaikalla sattui eriskummallinen tilanne, kun Vittozzi oli ampunut neljästi ohi ja oli hakemassa viidettä laukausta.

Italialaisella ei kuitenkaan ollut enää yhtään panosta jäljellä. Hän oli pudottanut matolle panoksen ampumisen yhteydessä.

– Kun ammut ohi, niin on vaikeampaa tietää, että oletko ampunut. Siinä se lentää ja on nyt matolla, asiantuntija Björn Ferry sanoi SVT:n lähetyksessä.

Vittozzi tunnusti kisan jälkeen, että päivä oli raskas.

– Se on todella raskasta. Tein kuitenkin parhaani. En tiedä, en tiedä, mitä minun pitäisi sanoa. Olen ampunut monta krertaa huonosti tällä kaudella. Etsin ammuntaani. Joskus se on huonompi ja joskus parempi, Vittozzi totesi.

Pyeongchangissa olympiapronssia voittanut ja neljästi MM-mitaleilla ollut Vittozzi ei ole viime aikoina yltänyt aiemmalle tasolle. Vielä kaudella 2018-2019 26-vuotias Vittozzi oli maailmancupin kokonaiskilpailussa toinen.

– Hän on 62,5 prosentissa makuuammunnassa tällä kaudella. Se on todella heikkoa, NRK:n asiantuntija Ola Lunde kertoi.

Vittozzi on tietoinen ongelmastaan ja on taistellut, että olisi parempi ammunnassa.

– Se on todella raskasta. Kolmena viime vuotena en ole ollut siellä, missä minun pitäisi olla. Haluan takaisin huipulle, mutta minulla on ollut paljon huonojakin kokemuksia, Vittozzi sanoi NRK:lle.

Kilpailun voitti Ranskan Justine Braisaz-Bouchet. Suomalaisista Mari Eder oli 13:s, Nastassia Kinnunen 18:s ja Erika Jänkä 72:s. 

Lue myös:

    Uusimmat