Mainos

Amnesty: Abu Ghraibin tapahtumista järjestettävä puolueeton tutkinta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mielestä irakilaisen Abu Ghraibin vankilan tapahtumien tutkimukset olisi ulotettava Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeldiin asti.

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää Yhdysvaltoja siitä, että irakilaisen Abu Ghraibin vankilan väärinkäytöksistä ei ole vieläkään tehty riippumatonta tutkimusta.

Amnestyn pääsihteeri Irene Khan muistutti, että ainoastaan muutamaa alhaalla arvoasteikossa olevaa sotilasta on rangaistu vankilassa tapahtuneista kidutustapauksista. Kidutus tuli ilmi vuosi sitten, kun kuvat vankeja nöyryyttävistä yhdysvaltalaissotilaista levisivät maailmalle.

- Mutta mikä oli korkeampiarvoisten henkilöiden rooli, esimerkiksi puolustusministerin? Khan kysyi viitaten puolustusministeri Donald Rumsfeldiin.

Khan vaati Yhdysvaltojen hallitusta panemaan toimeen riippumattoman tutkimuksen kaikista maan "terrorismin vastaiseen sotaan" liittyvistä vangitsemis- ja kuulustelumenetelmistä.

- Kun Yhdysvaltain kaltainen suurvalta turvautuu kidutukseen tai huonoon kohteluun, muut maat voivat tulkita tämän siten, että sen esimerkkiä voi seurata, Khan sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.