Mainos

Raimo Anderssonin taposta epäilty vangittiin suljetuin ovin

3:07

Vantaan käräjäoikeus on päättänyt vangita 48-vuotiaan Veli Matti Huohvanaisen epäiltynä Raimo Juhani Anderssonin taposta.

Vantaan käräjäoikeus päätti että vangitsemisoikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin. Salissa ei myöskään saanut kuvata.

KRP vaatii Veli Matti Huohvanaista vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä rikollisvaikuttaja Raimo Anderssonin taposta.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho halusi istunnon salaiseksi tutkinnallisista syistä. Perusteena olivat myös Huohvanaisen henkinen tasapaino ja mielentila sekä epäillyn rikoshistoria.

– Motiivi on yhä auki. Tapahtumiin johtaneet syyt ja seikat ovat edelleen mysteerin peitossa ja asian julkinen käsittely saattaisi lopettaa yhteistyön epäillyn kanssa, Huhta-aho sanoi oikeudessa.

Tapettu ammattirikollinen oli vankilomalla

Tapettu Raimo Andersson elinkautistaan istuva, ammattirikollisena tunnettu henkilö, joka tuomittiin aikoinaan Vuosaaressa tapahtuneesta palkkamurhasta.

Andersson surmattiin, kun hän oli vankilomalla. Hän haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta hakemus hylättiin Helsingin hovioikeudessa.

Anderssonin taposta epäilty mies on aikaisemmin tuomittu elinkautiseen kolmesta murhasta.

Huovanainen ampui syyskuussa vuonna 1999 kaksi ihmistä Vantaalla ja surmasi kolmannen teräasella pakomatkalla. Hänet vapautettiin ehdonalaiseen vuonna 2015.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.