Mainos

Rikospaikka: Alamaailman voimahahmon taposta epäillään kolmoismurhasta tuomittua miestä – tunnetaan rikollispiireissä "Metsurina"

2:32

Keskusrikospoliisi on edennyt Vantaalla viime viikonloppuna tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. MTV:n Rikospaikka-ohjelman mukaan taposta epäillään 1990-luvun lopussa kolmoismurhasta tuomittua, nyt noin 50-vuotiasta miestä.

Elinkautista vankeusrangaistusta istuneen Raimo Anderssonin surma paljastui lauantaina ja MTV kertoi tapauksesta tuoreeltaan. Volkan Unsalin murhasta tuomittu ja vuosia vankilassa ollut Andersson oli vankilomalla.

Tutkinta siirrettiin saman tien keskusrikospoliisille, joka on ollut tapauksesta vaitonainen. Rikospaikassa kerrottiin keskiviikkona, että pääepäilty on Veli-Matti Huohvanainen, joka 1999 syyllistyi kolmeen murhaan. Hän ampui kaksi ihmistä Vantaalla ja surmasi kolmannen teräaseella pakomatkallaan.

Poliisi esittää häntä vangittavaksi tänään torstaina ja vaatimusta käsitellään huomenna perjantaina Vantaan käräjäoikeudessa.

Motiivista ei ole tietoa, joskin Rikospaikassa arveltiin, että tappo rikosnimikkeenä sulkisi esimerkiksi koston motiivina pois. Poliisi on ollut vaitonainen tekotavasta.

Tekopaikka sijaitsee Vantaan Viinikkalassa Kehä Kolmosen ja Helsinki-Tampere -moottoritien risteyksen tuntumassa syrjäisen pikkutien päässä. Omakotitalossa on useita valvontakameroita, joista poliisi on saanut tietoa rakennuksessa käyneistä henkilöistä. Tekninen tutkinta jatkui edelleen keskiviikkona iltapäivällä.

Huohvanaisella rikostaustaa

Veli-Matti Huohvainen tuomittiin kolmesta 1999 tehdystä murhasta.

Rikollispiireissä ”Metsuri” -lempinimellä tunnettu mies ampui Vantaan Viestitiellä sattumalta liikehuoneistoon tulleen miehen. Samassa paikassa mies ampui myös toista miestä päähän.

Oikeudessa hän selitti tekoja mielenhäiriöllä, mutta hovioikeus katsoi teot murhiksi. Kolmannen miehen Veli-Matti Huohvanainen tappoi pistimellä pakomatkalla.

Helsingin hovioikeus vapautti hänet elinkautisesta 2015.

Veli-Matti Huohvanaisen veli Jorma Huohvanainen kuoli 1994 Hirsalan piirityksessä, kun poliisi ampui erittäin vaarallisena pidetyn poliiseja kohti ampuneen miehen.

Näin Andersson kertoi elämästään MTV:lle 20 vuotta sitten:

8:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.