Mainos

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja: Työllisyyspaketti vaarantaa yhteiskuntasopimuksen

7:46

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo, että hallituksen työllisyyspaketti vaarantaa järjestön osalta yhteiskuntasopimuksen synnyn.

Jorma Malinen tapaa tänään oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (PS), jonka kanssa hän neuvottelee hallituksen työllisyyspaketista.

Malinen kertoo aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä, että jos pakettia ei lievennetä, se vaarantaa yhteiskuntasopimuksen synnyn.

Malisen mukaan liitossa on listattu uhkakuvia ja ratkaisuvaihtoehtoja pakettiin liittyen, mutta vielä hän ei tarkenna, mitkä ovat paketin kohtalonkysymyksiä.

– Siellä on asioita, jotka aiheuttavat työttömälle tilanteen, jossa hänen oikeusturvansa on vaarantumassa ja niistä pitää löytää ratkaisu, Malinen toteaa.

Syyttää työnantajia neuvotteluhaluttomuudesta

Malisen mukaan yhteiskuntasopimusneuvottelut työnantajienkin kanssa ovat vasta alkuvaiheessa. Hän tokaisee, ettei työnantajilla vaikuttaisi olevan halua viedä yhteiskuntasopimusta vauhdilla eteen päin.

– Muutamissa pöydissä tullut käsitys, ettei haluta saada sopimusta aikaan.

– Hallitusohjelmassa on asioita, jotka ovat työnantajien näkökulmasta huomattavasti parempia kuin kilpailukykysopimus. Vaikuttaakohan se siihen, ettei neuvotteluhaluja ole, Malinen jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.