Ammattilaisten 10 sääntöä: Näin et sorru asumokaan

Muotieksperttien mukaan on tiettyjä sääntöjä, joita noudattamalla täysin tyylitiedotonkin säästyy pahimmilta muotimokilta

Muodin ammattilaisilla on takataskussaan vinkkejä, joiden avulla muodista tietämätönkin onnistuu välttymään asumokilta. Näitä vinkkejä noudattamalla onnistut ehkä tekemään jopa vaikutuksen muodin ammattilaisiin omalla tyylilläsi.

1. Älä käytä vaakaraita-kuvioituja vaatteita lainkaan

Vaakaraita-kuvio pukee harvaa. Leventävä kuvio vaatteissa saa helposti vartalon näyttämään epäsuhdalta ja siksi muotiekspertit eivät suosittele vaakaraitaa kenellekään, kuka on epävarma pukeutumisestaan.

2. Älä käytä valtavin printtikuvioin koristeltuja vaatteita

Valtavat printtikuviot ovat niin ikään vaatteissa oikeita katseenvangitsijoita – niin hyvässä kuin pahassakin. Tyyliasiantuntijat eivät suosittele ainakaan asumokia pelkääville valtavia printtikuvioita, sillä näyttävä materiaali saattaa kiinnittää katseet ei-toivottuihin kohtiin asussa.

3. Älä sekoittele erilaisia kuoseja

Erilaisten kuosien sekoittaminen tyylikkäästi on hyvin hankala taitolaji, eikä sitä kannata kokeilla, jos ei ole täysin varma asunsa tyylikkyydestä. Esimerkiksi raidat ja näyttävä kuosi eivät yksinkertaisesti sovi yhteen.

4. Jos olet uhkea, älä verhoudu eläinkuosiin

Eläinkuosi korostaa vartaloa. Jos et siis toivo kiinnittäväsi huomiota esimerkiksi takapuoleesi tai vatsaasi, älä valitse yllesi eläinkuosia.

5. Jos olet menossa ulos juhlimaan, älä pukeudu valkoiseen

Vappuna jalkaan vetäistyt valkoiset housut ovat silkka asumoka, sillä housujen pitäminen puhtaana on milti mahdotonta. Jos arvelet illan olosuhteiden muuttuvan haastaviksi, valitse suosiolla yllesi vaatteet, jotka eivät ensimmäisestä roiskeesta muutu täydelliseksi katastrofiasuksi.

6. Älä käytä kenkiäsi tummempia sukkahousuja

Muotiekspertit suosittelevan välttämään kenkiä tummempia sukkahousuja. Valkoiset kengät itsessään ovat usean muotiasiantuntijan kauhukuva, mutta etenkin kenkiä tummemmat sukkahousut saattavat saada klassisen asunkin näyttämään asumokalta.

7. Kenkien on hyvä sopia yhteen laukun kanssa

Jos miettii yksinkertaista ja muodikasta asua, on hyvä valita toistensa kanssa sopivien kenkien ja laukun yhdistelmä. Asumokalta välttyy kun asusteet nivovat tyylin yhteen.

8. Jos kenkäsi paljastavat varpaat, käytä niitä vain kesällä

Asun sopivuus vuodenaikaan on äärimmäisen tärkeää sekä muodikkuuden että käytännöllisyyden nimessä. Minkäänlaiset sandaalit tai avokärkiset kengät eivät yksinkertaisesti sovi syksyiseen tai talviseen asukokonaisuuteen.

9. Älä käytä mustia rintaliivejä valkoisen paidan kanssa

Mustien rintaliivien pilkottaminen valkoisen paidan läpi on helposti hyvin tyylitön ilmiö. Keksi asuusi seksikkyyttä mielummin muilla keinoin, jotta säästyt asumokalta.

10. Älä käytä valkoisia sukkahousuja mustien kenkien kanssa

Tyyliasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, etteivät valkoiset sukkahousut yksinkertaisesti sovi yhteen mustien kenkien kanssa.

Lue myös:

AVA

Lähde: Hellobeautiful

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja