Ammattilaiskoripalloilija Lauri Markkanen MTV Uutisille arjesta pienen lapsen kanssa: "Heräämme lapsen perään kello kuuden jälkeen"

Ammattitasolla koripalloa pelaava Lauri Markkanen panostaa uraansa Yhdysvalloissa. Samalla hän hoitaa pientä esikoispoikaansa.

Kunnian päivä -uutuusohjelmaa tähdittävä koripalloilija Lauri Markkanen on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut menestystä paitsi kotimaassa, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Mies on ehtinyt jo myös naimisiin ja isäksikin. Markkanen avioitui nuoruuden tyttöystävänsä Verna Ahon kanssa syksyllä 2017.

Chicagossa asuvan ammattiurheilijan päivä alkaa aikaisin, ja Markkanen treenaa pari tuntia jo aamupäivällä. Ruodussa miehen pitää myös perheen miltei vuoden ikäinen esikoispoika, joka monen muun pienokaisen tapaan herää aamulla jo kukonlaulun aikaan.

– Normaalisti päivä alkaa niin, että heräämme lapsen perään joskus kello kuuden jälkeen, Markkanen sanoo.

Koripalloon Markkanen tutustui lajia ammattitasolla pelanneiden vanhempiensa kautta jo lapsena. Nyt 213-senttinen Markkanen edustaa NBA:n Chicago Bullsia. Ammattilaisuus koripallossa on aina ollut miehen tavoite.

– Halusin panostaa uraani täysillä, vaikka sukulaisista eroon muuttaminen ei ollutkaan helppoa. Luulen silti, että olemme perheen kanssa enemmän yhteydessä nyt, kuin jos olisin Suomessa, Markkanen sanoo.

Kunnian päivän jaksojen julkaisupäivät C Moressa 2019:
3.1. Iivo Niskanen: 15 kilometrin hiihdon MM-kulta kotikisoissa Lahdessa 2017
10.1 Lauri Markkanen: Ensimmäinen NBA-kotiottelu Chicago Bullsin pelipaidassa 2017
17.1. Petra Olli: Painin maailmanmestaruus 2018
24.1. Timo Jutila: Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995
31.1. Eva Wahlström: Debyyttiottelu nyrkkeilyn ammattilaiskehässä 2010
6.2. Matti Suur-Hamari: Paralympiakulta Etelä-Koreassa 2018

C Moren ensiesitysten jälkeen Kunnian päivä nähdään loppuvuodesta 2019 myös MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat