Ammattilainen muistuttaa autoilijoita säännöstä, jota ei lakikirjasta löydy – on lähitunteina ajankohtaisempi kuin koskaan

Näkyvyys heikkenee: Ammattimies muistuttaa nyrkkisäännöstä, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan 4:53
Tällaista keliä on luvassa tänäänkin: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistutti viime talvena nyrkkisäännöstä, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Sakea lumipyry on saapumassa Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon iltapäivästä alkaen. Tieliikennekeskus varoitti aiemmin tänään erittäin huonoksi muuttuvasta ajokelistä.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla, miten lumisateesta johtuva heikentyvä näkyvyys tulee huomioida liikenteessä. MTV Uutiset Live hyppäsi viime talvena Vesalaisen kyytiin katsomaan, mitä ratin takana on muistettava ajokelin huonontuessa.

– Ennakointi ja katseen pitäminen riittävän kaukana edessä ovat avainasemassa tällä kelillä, hän totesi.

Lain mukaan turvavälin on oltava sellainen, että ajoneuvo on pysäytettävissä edessä olevan tien näkyvällä osalla ja kaikissa ennakoitavissa tilanteissa ajokelistä ja sääolosuhteista riippumatta. Vesalainen antaa huomattavasti konkreettisemman nyrkkisäännön, jota on tänään syytä noudattaa.

Vesalainen kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla, mikä on hyvä nyrkkisääntö sopivaan turvaväliin huonolla ajokelillä ja miten kuljettaja asettaa sen kaikkein helpoimmin. Katso videolta myös Vesalaisen muut vinkit heikentyvään ajokeliin.

Tästä syystä liikenteessä tulisi pitää vähintään neljän sekunnin turvaväli 2:03
KATSO MYÖS: Tästä syystä liikenteessä tulisi pitää tietyn mittainen turvaväli.

Lue myös:

    Uusimmat