Mainos

Amerikkalaislähteet: Castrolla on syöpä

Nimettöminä pysyttelevien hallinnon lähteiden arviot perustuvat valokuviin ja videomateriaaliin Castrosta sekä vakoilutietoihin Kuubasta.

Kuuban presidentin Fidel Castron terveys heikkenee ja hän ei elä enää kauan, nimettöminä pysyttelevät Yhdysvaltain hallinnon lähteet arvioivat. Samat tahot uskovat, että 80-vuotiaalla Castrolla on joko maha-, suolisto- tai haimasyöpä.

Arviot perustuvat valokuviin ja videomateriaaliin Castrosta sekä vakoilutietoihin Kuubasta.

Fidel Castro on hallinnut Kuubaa yhtäjaksoisesti 47 vuotta. Viime heinäkuussa Castro luovutti vallan väliaikaisesti veljelleen Raul Castrolle jouduttuaan suolistoleikkaukseen. Viranomaiset ilmoittivat vaivan syyksi Castron kiireisen aikataulun aiheuttaman stressin.

Arvailut Castron terveydentilasta kiihtyivät viime viikolla kun Kuuban ulkoministeri Felipe Perez Roque perui aikaisemman arvionsa Castron valtaanpaluusta joulukuun alkuun mennessä. Ministeri kertoi Castron toipumisen sujuvan kuitenkin hyvin.

Vielä ei tiedetä pystyykö Castro osallistumaan omiin 80-vuotisjuhliinsa, joita on suunniteltu vietettävän ensi kuussa. Juhlallisuuksia on siirretty jo kertaalleen elokuusta presidentin heikon terveydentilan takia.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.