Mainos

Ambulanssimiehet ruumiiden myyjinä Puolassa

Ambulanssin saapuminen ei enää rauhoita puolalaisia. Maassa on paljastunut rikossarja, jossa ambulanssimiehet ovat käyneet kauppaa kuolleiden ruumiilla.

Puolassa on paljastunut kaamea rikossarja, jossa ambulanssihenkilöstön epäillään käyneen kauppaa kuolleilla ihmisillä.

Hautaustoimistojen uskotaan maksaneen ambulanssihenkilökunnalle siitä, että nämä ovat hankkineet hautaustoimistoille ruumiita haudattaviksi.

Eräänä syynä tähän järkyttävään rikossarjaan pidetään terveydenhoitoalan matalia palkkoja. Lääkäri ansaitsee Puolassa kuukaudessa vain reilut tuhat zlotya, eli noin 300 euroa.

Epäilyt maanlaajuisia

Puolan viranomaiset tutkivat maanlaajuisesti epäilyjä, joiden mukaan bisneksenkipeät hautausurakoitsijat ovat maksaneet ambulanssihenkilökunnalle, jos nämä ovat kiristäneet omaiset käyttämään tiettyä hautaustoimistoa. Yhdestä ruumiista on maksettu 1800 zlotya eli lähes viisisataa euroa.

Tilanteen kauheutta lisää se, että ambulanssilääkäreiden epäillään joissakin tapauksissa myrkyttäneen potilaansa saadakseen lisää rahaa.
Ambulanssit ovat myös viivytelleet lähtöä ja ajaneet tahallaan hitaasti, jotta potilas ehtisi kuolla ennen sairaalaan pääsyä.

Asiaa tutkittu jo viikkoja

Asiaa on Puolassa tutkittu jo pari viikkoa, mutta julkisuuteen se tuli eilen sanomalehti Gazeta Wyborczan etusivulla. Niin Puolan katolinen kirkko kuin maallinen johtokin haukkovat henkeä siitäkin huolimatta, että Puolan rahapulassa oleva terveydenhoitojärjestelmä ei ole aiemminkaan niittänyt kiitosta.

- Olemme järkyttyneitä tälläisesta rikoksesta, jota on edes vaikea kuvitella, sanoi Puolan presidentti Aleksander Kwasniewski.

- Jos se, mitä lehdissä kirjoitetaan on totta, niin tämä on kauheaa. On vaikea puhua vain rikoksesta, sillä tämä on sairasta, vailla minkäänlaista ihmisyyttä, presidentti jatkoi.

Puolassa pelätään, että niin kauan kuin lääkärit ansaitsevat saman verran kuin siivoojat, he sortuvat mihin tahansa tienatakseen enemmän.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.