Amazon ostaa Wi-Fi-reititinyritys eeron – pyrkii helpottamaan älykodin toimintaa

Verkkokauppajätti Amazon.com vahvistaa jälleen kodin erilaisten älylaitteiden kehitystään ostamalla Wi-Fi-reitittimiä kehittäneen ja myyneen startup-yrityksen eeron.

eero on keskittynyt kehittämään helposti käyttöön otettavia ja hallittavia, useasta reitittimestä paremman kattavuuden vuoksi koostuvia mesh-verkkoja koti- ja pientoimistokäyttöön. Usean reitittimen verkon avulla on ollut helppo luoda nopea ja luotettava Wi-Fi-verkko, joka kattaa koko kodin.

Amazonin eerosta maksamaa kauppahintaa ei ole kerrottu.

Amazonin mukaan asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä eero-tuotteisiin, sillä niiden arvioiden arvosana Amazonin verkkokaupassa on 4,6 / 5.

Amazon on pyrkinyt valloittamaan kodit sen Echo-älykaiutinten ja Alexa-ääniavustajan ympärille rakennettavilla kokonaisuuksilla. Jatkossa myös eeron laitteilla voi olla oma roolinsa tässä kokonaisuudessa. Jo aiemmin Amazon on ostanut llisäksi muun muassa myös älyovikelloja ja muita turvalaitteita kehittävän ja myyvän Ringin.

”Olemme uskomattoman vaikuttuneita eeron tiimistä ja kuinka nopeasti he ovat keksineet Wi-Fi-ratkaisun, joka saa verkottuneet laitteet yksinkertaisesti toimimaan”, kommentoi Amazonin laitteista ja palveluista vastaava johtaja Dave Limp. ”Me olemme jakaneet vision, että älykotikokemus voi muuttua vielä helpommaksi, ja olemme sitoutuneita jatkamaan innovointia kuluttajien eduksi.”

Tärkeä osa eero-laitteiden kokonaisuutta on ollut verkon hallintaan tarkoitettu sovellus, jolla verkko on helppo ottaa käyttöön, jakaa pääsy siihen ja hallita lasten verkkoyhteyden käyttöä.

Myös monet muut kuin eero ovat viime vuosina tuoneet markkinoille kotikäyttöön tarkoitettuja useamman reitittimen mesh-verkkopaketteja, myös muun muassa Google. Suurista teknologiayhtiöistä Apple sen sijaan päätti luopua reititinbisneksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja