Älyrannekkeita ja -laseja pukkaa markkinoille

Las Vegasin CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla on tällä viikolla esitelty toinen toistaan mielikuvituksellisempia puettavia älylaitteita.

Älyrannekkeiden, -kellojen ja -lasien kirjo kasvaa, mutta kuluttajat eivät ole vielä riehaantuneet ostamaan niitä. Laitteiden ongelmana on ollut muun muassa akkujen heikko kesto.

Bernstein-yhtiön analyytikko Stacy Rasgon löysi Las Vegasin messuilta parikymmentä esimerkkiä puettavista laitteista.

-Kun katson kuvia, en osaa sanoa, mikä tuote on miltäkin valmistajalta. Ne näyttävät kaikki samanlaisilta. Puettava teknologia kuulostaa hienolta idealta, mutta nyt ollaan kokeiluvaiheessa.

Muun muassa Sony, Samsung ja Qualcomm esittelivät messuilla älykellojaan, joita voi käyttää esimerkiksi viestien ja kalenterin seuraamiseen. Älyrannekkeita käytetään tyypillisesti liikuntasuoritusten mittaamiseen.

Intel esitteli messuilla prototyyppinsä puettavasta teknologiasta; korvanapit, jotka seuraavat käyttäjänsä sykettä. Napit vaihtavat musiikkia käyttäjän sykkeen mukaan. Intel aloittaa lisäksi yhteistyön muotitavaratalo Barney'sin kanssa kehittääkseen rannekkeita, jotka näyttävät tyylikkäämmiltä kuin nyt tarjolla ovat mustat kumilenksut.

Kamerakännyköitäkin vieroksuttiin 

Tuoreiden kyselyjen perusteella monet kuluttajat ovat kiinnostuneita puettavista laitteista, mutta harvempi kuin joka kymmenes suunnittelee sellaisen ostamista. 

Puettavaa kameraa valmistavan OMG Life -yhtiön Simon Randall pitää kuluttajien nihkeyttä ymmärrettävänä. Hän muistutti, että vastaanotto oli vähintään yhtä varautunut, kun Nokia esitteli ensimmäisiä kamerapuhelimiaan vuosikymmen sitten.

-Vie aikansa ennen kuin uutuudet lyövät itsensä laajasti läpi. Mutta laitteet, joista ihmiset kokevat hyötyvänsä löytävät kyllä ajan mittaan yleisönsä, sanoi aiemmin Nokialla työskennellyt Randall.

Monet analyytikot uskovat, että tilanne muuttuu, jos ja kun Apple lähtee puettavan teknologian markkinoille. Useita menestyneitä kuluttajatuotteita luonut yhtiö kehittelee tiettävästi älykelloa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja