Mainos

Alppien hiihtokeskuksilla kova kilpailu – suomalaiset haluttuja vieraita

Alppien ja Dolomiittien kuuluisat hiihtokeskukset satsaavat yhä enemmän kesämatkailuun.

Tunnetut hiihto- ja vapaa-ajankeskukset hakevat nykyään asiakkaita aktiivisemmin myös Suomesta. Tavoitteena on houkutella kauniisiin vuoristomaisemiin lisää suomalaisia hiihtäjiä ja erityisesti kesävieraita. Kilpailu eri maiden ja keskusten välillä on kovaa.

– Me näemme suurimman kasvupotentiaalin Pohjoismaissa ja Suomessa nimenomaan kesämatkailussa. Talvella pohjoismaalaiset tulevat Cortinaan tietysti laskettelemaan, mutta myös seuraamaan alueen talviurheilutapahtumia, esimerkiksi hiihdon maailmancupia. Myös pitkänmatkan hiihtokisat kuten Marcialonga ja alppihiihdon maailmancup kiinnostavat, Marianne Moretti Cortina d´Ampezzon matkailusta kertoo.

Moni Alppien keskus on suomalaisten mielissä ainoastaan hiihtoaktiviteetteja varten. Monet keskukset tarjoavat kuitenkin runsaasti tapahtumia myös kesällä.

– Vaellus, kiipeily ja maastopyöräily ovat kasvattaneet kovasti suosiotaan viime vuosien aikana. Meillä suosittua on erityisesti vaellusretket joiden aikana yövytään korkealla pienissä idyllisissä vuoristohotelleissa. Via Ferratan reitit ovat suosittuja, Moretti kertoo.

Kesämatkailu kasvattaa Dolomiiteilla suosiotaan koko ajan.

– Kesämatkailu kehittyy selvästi talvimatkailua nopeammin. Monipuolisuus on siinä isoin tekijä.

– Edellä mainittujen harrastusten lisäksi ihmiset tulevat myös kulttuuritapahtumiin, kuten Dino Ciano –musiikkifestareille tai Festa delle Banda –kansanmusiikkijuhlille.

Upea luontomme yksi kiinnostaa turisteja, juuri maisemia ja luontoa pohjoismaalaiset ja suomalaiset vieraat arvostavat, Moretti sanoo.

Hyvä maine tärkeä

Italiassa halutaan luonnollisesti lisää vieraita Pohjoismaistakin. Suomalaisilla on hyvä maine Pohjois-Italiassa.

– Meidän tehtävämme on levittää tietoa matkailumahdollisuuksistamme Suomeenkin. Haluamme, että meillä on matkakohteena positiivinen maine ja että se sana leviää. Teemme tätä yhteistyössä “Best of the Alps” keskusten kanssa. Siihen ryhmään kuuluvilla keskuksilla on laaja kulttuuri- ja urheilutarjonta ympäri vuoden. Ei vain hiihtokauden aikana, Moretti sanoo.

MTV3 – Timo Kunnari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.