Alonso puolustautuu: Yritimme voittaa

Renkaiden kuluminen pudotti Fernando Alonson pois palkintopallilta Kanadan GP:ssä.

Pitkään toisena ajanut Alonso jatkoi radalla ilman toista renkaidenvaihtoa, vaikka renkaat olivat menettäneet runsaasti suorituskykyään. Alonso putosi viimeisillä kierroksilla viidenneksi.

- Yritimme tänään voittaa kisan, mutta uhkapeli yhden pysähdyksen kanssa ei kannattanut, Alonso puolustautui.

Alonso joutui lopussa antautumaan Romain Grosjeanille, Sergio Perezille ja Sebastian Vettelille.

- Viimeiset kierrokset olivat todella pitkiä. Renkaiden suorituskyky putosi äkillisesti ja minä olin liian hidas puolustamaan sijoitustani takaa tulevia vastaan. Minun insinöörini kehotti minua pidättelemään heitä, mutta ei se ollut mitenkään mahdollista, Alonso kertoi.

Lewis Hamilton ratkaisi kisan voiton hakemalla tuoreen rengassarjan autoonsa toisella pysähdyksellään 20 kierrosta ennen maalia.

- Nyt on helppo sanoa, että meidän olisi pitänyt tehdä sama valinta, mutta se olisi tarkoittanut, että emme olisi yrittäneet mitään ja olisimme voineet menettää sijan myös Vettelille, Alonso totesi.

Alonso ei myöntänyt Ferrarin tehneen strategiavirhettä.

- Todellinen ongelma tänään oli renkaiden kuluminen, eikä missään nimessä strategia, joka maksoi meille enintään yhden sijan, mutta täytyy muistaa, että se sama strategia mahdollisti meille Vettelin edelle nousemisen ensimmäisellä pysähdyksellä.

Alonso on mielissään siitä, että Ferrari-auton kehitystyö otti ison askeleen eteenpäin Kanadassa.

- Ensimmäistä kertaa tällä kaudella emme yrittäneet vain rajoittaa vahinkoja, vaan itse asiassa tähtäsimme voittoon.

Alonso linjaa Ferrarille seuraavan kehityskohteen.

- Meidän täytyy selvittää, kuinka parannamme tilannettamme renkaiden kulumisen suhteen. Siihen voi vaikuttaa hyvin pienet tekijät, kuten muutama aste enemmän tai vähemmän lämpötilaa, vaikka täällä renkaani olivat ehkä myös tulleet elinkaarensa päähän. Tämä ei ole renkaiden MM-sarja, mutta kaikki yksityiskohdat pitää tutkia voittoon tähdättäessä, Alonso korostaa.

Hamilton ohittaa kisan kärjessä Alonson. Katso video Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat