Alonso kiitti Kovalaista

Renault-kuski Fernando Alonso jakoi sunnuntaina varmistuneen F1-maailmanmestaruutensa jälkeen kiitosta tallinsa suomalaiselle testikuljettajalle Heikki Kovalaiselle.

- Kaikki ihmiset kisatiimissämme tekivät fantastista työtä. He olivat perheeni formula ykkösissä ja haluan kiittää heitä sekä testitiimiä, Enstonen ja Viryn tehtaiden väkeä, Micheliniä ja myös Kovalaista, joka teki meille paljon työtä tänä vuonna, Alonso luetteli kiitospuheessaan.

Kovalainena uurasti Renault'lle tänä vuonna 23 077 kilometrin verran testejä, kun taas Alonso selvisi 10 520 testikilometrin ajamisella. Ensi kaudella Kovalainen toimii Renault'n kilpakuljettajana, kun taas Alonso siirtyy McLarenille. Alonso kiistää katuvansa tallinvaihtoaan.

- Kukaan ei tiedä, mitä jatkossa tapahtuu. Toivottavasti pystyn taistelemaan mestaruudesta ja olemaan kolmen tai neljän parhaan joukossa kaikissa tulevissa MM-sarjoissa. Tiesin, että 2006 olisi hyvä kausi ja Renault olisi kärjessä taistelemassa mestaruudesta. Minulla on kolmen seuraavan vuoden osalta tunne siitä, että minulla on McLarenilla mahdollisuus saada hyvä auto. Renault'lla on varmasti hyvä auto, mutta toivottavasti minä löydän McLarenilla uutta motivaatiota ja uuden haasteen. Se on minulle erittäin tärkeää ja odotan innolla tätä uutta asiaa, Alonso katsoi tulevaisuuteen.

Alonsolla on nyt kaksi MM-titteliä, mutta hän ei usko yltävänsä Michael Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätyslukemaan.

- En usko, sillä en ole niin pitkään mukana formula ykkösissä, Alonso totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat