Alonso ei hellitä kritiikkiään

Fernando Alonso vakuuttaa, että rehellisyys tuo Renault-tallille vielä tämän kauden F1-maailmanmestaruuden.

Alonso johtaa kuljettajien MM-sarjaa kahden pisteen erolla Ferrarin Michael Schumacheriin.

- Mielestäni olemme vahvoja ja suosikkeja. Ei pidä unohtaa, että johdamme yhä kahdella pisteellä. Monet ihmiset haluavat ratkaista lopputuloksen toisella tavalla, mutta lopulta rehelliset ihmiset voittavat, Alonso latasi Italian tv-haastattelussa.

Renault-leiristä on viime aikoina vihjailtu, että Ferrari ja Michael Schumacher olisivat saaneet apua mestaruustaisteluunsa, kun Renault-autoista kiellettiin kesken kauden massavaimentimet ja Alonson lähtöpaikkaa pudotettiin Monzassa 5. ruudusta 10:nneksi. Kisa päättyi Alonson osalta moottoririkkoon, kun hän joutui revittämään konettaan noustakseen ylöspäin.

- Se ei ollut pelkästään epäonninen kisa, Alonso vihjaili.

Monzan aika-ajossa tapahtuneen kilpakumppanin estelyn takia Alonsolle langetettu lähtöruutua pudottanut rangaistus katsottiin monen mielestä aiheettomaksi. Näin sanoivat ainakin Mark Webber ja Jarno Trulli sekä entiset F1-kuskit Keke Rosberg, Martin Brundle ja Mark Blundell.

- Tunnen häpeää tämän lajin puolesta. Tämänvuotiset tapahtumat ovat luultavasti häpeällisimpiä hetkiä nykyaikaisen urheilun historiassa, Alonso sanoi Espanjan tv:lle Renault-leiriin kohdistuneiden toimenpiteiden tiimoilta.

- Nämä päätökset eivät ratkaise mestaruutta. Uskoakseni olemme parempia kolmessa viimeisessä kisassa. Mestaruus tulee meille, mutta häpeä jää silti jäljelle, Alonso jatkoi.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat