Mainos

Alle 12-vuotiaiden muotilehdestä äläkkä - Aller: Kyseessä väärinkäsitys

Aller ryhtyy julkaisemaan Suomessa varhaisteineille suunnattua TOP Model -nuortenlehteä. Muotiin ja kauneusvinkkeihin keskittyvä lehti on tarkoitus tuoda Suomen markkinoille tänä keväänä.

Allerin mukaan lehti on suunnattu hieman nuoremmille lukijoille kuin yhtiön jo nyt julkaisema Miss Mix-lehti. Miss Mixin kohderyhmää ovat 12-17-vuotiaat tytöt.

- Nuorten tyttöjen markkina on kiinnostava, sillä sitä ei ole vielä kokonaan valloitettu, toisin kuin esimerkiksi keski-ikäisille naisille suunnattujen lehtien markkina. Arviomme mukaan tällaiselle nuorisolehdelle on tilaa , Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä toteaa tiedotteessa.

Lehden ilmestymistä Suomen markkinoille on puitu tänään muun muassa Talouselämä-lehdessä. Lehden nettisivuilla lapsille suunnattu muotilehti herätti tyrmistystä.

- Herranen aika, Aalto-Setälä ja muut, oletteko te ihan hulluja? Nuorilla tytöillä on jo nyt ihan riittävästi ulkonäköpaineita. He, tai heidän vanhempansa, eivät taatusti kaipaa yhtään mediaa joka lisäisi niitä, lehden keskustelupalstalla muun muassa todetaan.

Aller: Kyseessä EI ole muotilehti

TOP Model -lehden päätoimittaja Antti Aron mukaan lehden konsepti on ymmärretty uutisissa väärin.

- Kyseessä ei ole missään tapauksessa muotilehti, vaan suurimmaksi osaksi sarjakuvalehti. Lehteen on tarkoitus tulla korkeintaan pari vaatteisiin liittyvää juttua sekä puuhasteluvinkkejä, Aro toteaa MTV3:n uutisille.

Aron mukaan lehden konseptia ollaan vasta muokkaamassa Suomeen sopivaksi. Hän vakuuttaa, että mikäli lehteen tulee vaatejuttuja, mietitään ne hyvin tarkkaan.

- Voi tietysti miettiä, että miksi ylipäätään tämän ikäisille pitäisi suunnata yhtään muotijuttuja, mutta kyllä 4-5-luokkalaiset ovat jo pukeutumisesta kiinnostuneet ja leikkivät vaateleikkejä.

Myöskään lehden kohderyhmän ikärajaa ei ole Aron mukaan vielä päätetty tarkalleen.

- Itse toivoisin, että kohderyhmä olisi vähän vanhempi.

Aro myöntää ymmärtävänsä kuitenkin vanhempien huolta. Hän vakuuttaa kuitenkin, että lehteä tehdään vastuullisesti.

- Emme halua tehdä lapsista pieniä aikuisia, emmekä opettaa että nyt pitää ryhtyä meikkaamaan ja pukeutumaan.

Aiheesta myös Talouselämässä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.