Alkuviikon sääennuste heitti häränpyllyä: Ensin katosi yksi lumipyry, tiistaille luvassa uusi, mutta: "En yhtään ihmettelisi, jos tämäkin jättää tulematta"

Monilla voi olla vielä kesärenkaita. Meteorologi kehottaa seuraamaan varoituksia, mutta ennusteisiin kannattaa luottaa vasta aivan viime tingassa.

Ajokeli jatkuu huonona osassa maata alkuviikosta, kun matalapaineet lähestyvät Suomea.

Pohjanmaalla on viikonlopun aikana ollut heikko ajokeli, ja ajokelivaroitus jatkuu Pohjanmaalla alkuviikosta. Lisäksi Ilmatieteen laitos on antanut maanantaille ajokelivaroituksen Kymenlaaksoon ja Uudellemaalle.

Maanantain runsaimmat sateet saattavat Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Cecilia Wolffin mukaan jäädä myös Baltian puolelle. Etelä-Suomessa on silti hyvä varautua mahdolliseen lumeen ja räntään maanantaina.

– Matalapaineen reitti ja voimakkuus on vielä epävarma maanantain ja tiistain osalta, kertoo Wolff.

Tiistaina lounaasta saapuu toinen matalapaineen alue, joka saattaa tuoda Länsi-Suomeen paikoitellen lumisateita.

– Tiistaille ja keskiviikolle on annettu varoituksia huonosta ajokelistä länteen. Paikoitellen voi tulla 5–15 senttiä lunta.

Mahdollisten lumisateiden vuoksi Wolff kehottaa seuraamaan annettuja varoituksia.

– Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa monilla voi olla vielä kesärenkaita.

Ennusteeseen täyskäänne

Iltakymmeneltä ennuste alkuviikon sateista oli kuitenkin kääntynyt päälaelleen hieman samaan tapaan kuin päättyvän viikon lopulle povatut lumiset ennusteet Etelä-Suomeen.

Maanantai-illan ja tiistain välisen yön sateet ovat kuivahtaneet täysin Suomen eteläosista, ja samoin on käymässä maan keskiosiin tiistaiksi povatulle lumipyrylle.

– En yhtään ihmettelisi, jos tämäkin jättää tulematta ja jää maan eteläpuolelle, Jokela toteaa.

Viikon loppupuolelle sään ennustetaan lauhtuvan ja luvassa on jopa runsaita vesisateita – tai sitten ei, niin epävarmoja ennusteet nyt ovat.

Katso jutun videolta tuorein ennuste.

Tuleeko lonkeronharmaa marraskuu? Tältä näyttää tulevan kuukauden sää 7:28

Lue myös:

    Uusimmat