Kuukausiennuste: Kylmyys hyytyy lonkeronharmauteen – jopa +10 asteen lämpö voi palata

Tuleeko lonkeronharmaa marraskuu? Tältä näyttää tulevan kuukauden sää 7:28
MTV:n meteorologi Jenna Salmisen mukaan on todennäköistä, että ensi viikon edetessä mennään harmaampaan suuntaan.

MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen kertoo, että viikkokeskiarvojen perusteella ensi viikosta näyttäisi tulevan tavallista kylmempi. 

– Painotan etenkin alkuviikkoa. On kiristyviä pakkasia öisin etelässä ja maan keskivaiheella tuollaista kymmenen asteen pakkasta siellä täällä. Maan pohjoisessa voi sitten olla kaikkea kymmenen ja kahdenkymmenen asteen väliltä. Aika vilpoinen alku viikkoon, Salminen summaa.

Matalapaineet kulkevat viikon edetessä Suomen eteläpuolelta tuoden sateita ja mahdollisesti lämpimämpiä ilmoja. 

– Mitä pidemmälle viikko etenee, sitä suuremmat mahdollisuudet on siihen, että matalapaineet, sateet ja ehkä lämpö yltäisivät vähitellen muuallekin päin Suomea. 

Salmisen mukaan saattaa olla mahdollista, että jossain vaiheessa ensi viikkoa saattaisi tulla jopa kymmenen lämpöastetta eteläiseen Suomeen. 

– Tällä hetkellä on pientä vivahdetta siitä, että lämpöä saattaisi viikon edetessä levitä pohjoiseenkin asti. Sielläkin päästää plussan puolelle vähintään päivällä. Etelässä mennään useampi aste plussalle.

Viikon edetessä mennään harmaampaan suuntaan

Salminen kertoo, että ensi viikolla on luvassa toisaalta aurinkoisempia hetkiä ja sitten myös pilvisempiä hetkiä. Viikon edetessä on todennäköistä, että mennään harmaampaan suuntaan. 

Marraskuun toisella viikolla on ennusteen mukaan keskimääräistä sateisempaa. 

– Tulee sateita, mahdollisesti myös lämpöä, mutta harmaata on. Veikkaan, että moni miettii marraskuuta juuri sellaisena. Eli on jo pimenevää ja päivät lyhenevät reipasta tahtia. Viikon päästä etelässä päivät ovat puoli tuntia lyhyempiä ja pohjoisessa yli tunnin lyhyempi päivä etenkin Utsjoen suunnalla, Salminen kertoo. 

Marraskuun loppupuolella ennuste näyttää lauhaa säätä. 

Salmisen mukaan ennuste voi heittämällä kääntyä, mikäli suursäässä tapahtuu muutosta, jolloin matala- ja korkeapaineiden kohdat asettuvat eri kohdille. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat