Alice oli monen esikuva – paljastaa nyt surullisen totuuden fitness-kuviensa takaa: "Yritän korjata vahinkoa, jonka saatoin aiheuttaa"

Miten kohtelet itseäsi, kun kukaan muu ei kuule?"Sanoissa, joita sanomme itsellemme, on valtava voima" 3:03
Miten kohtelet itseäsi, kun kukaan muu ei kuule? "Sanoissa, joita sanomme itsellemme, on valtava voima"

Alice on sosiaalisen median vaikuttaja ja personal trainer, joka inspiroi monia. Parin vuoden takaisissa kuvissa nainen näyttää terveeltä ja iloiselta, mutta Alicen hymyn taakse piiloutui pahoja ongelmia. 

Alice Liveing ajatteli kolme vuotta sitten olevansa elämänsä kunnossa, mutta oli sokea sille, miten sairas hän oikeasti oli, kirjoittaa The Sun


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Kilpailuhenkisyys ruokki syömishäiriötä 

Alicella oli addiktio liikkumiseen, ja lisäksi hänellä oli syömishäiriö. Hän kuului #fitspo-hastagin pioneereihin. Tällä hetkellä Instagramista löytyy yli 67 miljoonaa postausta kyseisellä tunnisteella.

Kuvissa urheilevat miehet ja naiset esittelevät treenejään ja sitä, miten "puhtaasti" syövät. 

– Olin todella kilpailuhenkinen kaikkia muita fitnessvaikuttajia kohtaan: jos jollakulla oli treenattu vatsa tai pieni vyötärö, halusin olla kuin he ja enemmän, Alice kuvailee. 

Syömishäiriön myötä Alice oli jatkuvasti väsynyt ja tokkurainen. Kehon rasvaprosentti putosi niin matalaksi, että naisen kuukautiset muuttuivat epäsäännöllisiksi.

Silminnähdin muuttunut olemus 

Alice tunsi vastuunsa vaikuttajana ja koki paineita siitä, ettei ollu oikea henkilö antamaan neuvoja lähes 650 000 Instagram-seuraajilleen.

Hiljalleen hän havahtui terveydentilaansa. Sen jälkeen Alice alkoi saada terveempiä muotoja ja löytää lempeämpiä elämäntapoja. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nykyään Alice on painavampi kuin ennen, mutta terveen ja tasapainoisen näköinen. Hän kertoo jakaneensa tarinansa muille siksi, että kolme vuotta sitten hän loi ympärilleen epätervettä kehonkuvan mallia. 

– Yritän korjata sitä vahinkoa, mitä saatoin aiheuttaa muille. Treenatut vatsalihakset eivät tarkoita, että olet onnellinen tai hyvinvoiva, Alice pohtii. 

Sosiaalinen media onkin Alicen mukaan nykyään muuttunut aidommaksi ja tervehenkisemmäksi paikaksi. 

Some aiheuttaa tutkitusti kehoon kohdistuvaa ahdistusta 

Alicen huoli ei ole turha, sillä brittitutkimuksessa havaittiin, että #fitspo-tagin kuvia katselleet opiskelijat tunsivat vähemmän tyytyväisyyttä kehoaan kohtaan kuin opiskelijat, jotka olivat katselleet inspiroivia mietelauseita. 

University of the Westissä toteutetun tutkimuksen tutkimusjohtaja, psykologi John-Paul Davies sanoo The Sunille, että somen fitnesskuvat saattavat edesauttaa bulimian, anoreksian, kehonkuvanhäiriön tai itsetuhoisten ajatusten syntymistä. 

– Katsellessamme näitä täydellisiä kuvia tulemme tyytymättömiksi omaa kehoamme kohtaan. Alamme nähdä sen epämiellyttävänä ja vihan kautta, koska se ei ole niin timmi kuin näkemissämme kuvissa, Davies tarkentaa. 

Lähde: Thesun.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat