Alexander-tekniikan opettaja lähetyksessä: Pään asento vaikuttaa kehon hyvinvointiin

Alexander-tekniikan opettaja Soile Lahdenperä opasti tänään Studio55.fin katsojia kehon ja mielen väliseen vuorovaikutukseen.

Pään asento vaikuttaa kehon hyvinvointiin.

– Pää painaa noin viisi kiloa. Fysiikan lakien mukaan aiheutan parinkymmenen kilon rasitteen hartialihaksilleni, kun keskustelen ja alan tuoda kasvojani eteenpäin, kertoi Soile Lahdenperä Studio55.fi-lähetyksessä.

Viiden kilon paino tulisi kantaa tarpeeksi hyvin, jotta kehokin voisi hyvin. Keho on myös voinut tottua olemaan väärässä asennossa vuosikausia.

– Jos on tottunut kääntämään päätään sivulle, niin vuosien kuluessa voi olla tuntemus, että pää on suorassa. Jos joku ehdottaa, että sen pitäisi olla suorassa, se tuntuukin nurinkuriselta. Lihasliiketuntoaisti oppii sen, minkä me sille kerromme.

Lahdenperä vakuutti, että kehon voi saada takaisin kuntoon opettajan avulla tai itse.

Alexander-tekniikassa on kyse yksinkertaisesta oman kehon ja mielen kuuntelemisesta. Makuuasennossa tehtävä harjoittelu auttaa kehoa rentoutumaan ja asettumaan aloilleen.

Lahdenperä kertoi, että tekniikalla on myös syvempiä vaikutuksia.

– Tämä on psykofyysinen tekniikka. Oma kokemukseni on se, että olen pystynyt muuttamaan käsitystäni itsestäni oppijana. Koulumenestykseni oli surkea. Olin vitosen oppilas, enkä uskonut, että voisin ikinä oppia. Nyt suoritan akateemista tutkintoa.

Alexander-tekniikan idea on tasapainoilu. Tekniikan avulla ihminen oppii tiedostamaan kehon ja mielen välistä vuorovaikutusta. Jokainen etenee henkilökohtaisen kaavan mukaan, toiset nopeammin, toiset hitaammin.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Soile Lahdenperä kertoi Alexander-tekniikasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja