Mainos

Alexander Stubb, kuinka kaukana lähtönne hallituksesta oli? ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita”

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kommentoi sote-soppaa ja vihdoin syntynyttä sopua MTV:n Seitsemän uutisissa. 

Stubbilla on takanaan pitkä yö, sillä kokoomus ja keskusta pääsivät sopuun sosiaali- ja terveysuudistuksen periaatteista vasta pikkutunneilla. 

Itsehallintoalueita perustetaan 18 kappaletta ja palveluja järjestetään 15 alueella. Moni yksityiskohta on kuitenkin yhä auki ja hallitus tiedottaa asiasta lisää maanantaina. 

Hallituksen hajoaminen ei ollut kaukana umpisolmulta vaikuttaneessa tilanteessa. 

Alexander Stubb, kuinka lähellä lähtönne hallituksesta oli viime yönä?

– Totta kai noissa neuvotteluissa on aina vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta se kuuluu tähän ammattiin. Kokoomus ei ollut lähdössä hallituksesta missään vaiheessa. Lopulta ratkaisukeskeisyys, järki ja kompromissi voittivat, Stubb vakuutteli. 

Katoavatko hyvät lääkärit julkiselta puolelta?

Stubb sanoo, että Suomen etu painoi päätöksessä ja kiitteli nykyistä hallituskokoonpanoa. 

Soteen kokoomuksen halusta kirjattu niin kutsuttu valinnanvapauslainsäädäntö on herättänyt huolta siitä, että yksityisten terveydenhuoltoyritysten entistä voimakkaampi mukaan tulo voi lopulta rampauttaa julkista terveydenhuoltoa.  

– Valinnanvapaus ei tarkoita yksityistämistä, vaan sitä, että meiltä katoaa lääkäri- ja terveyspalvelujonot. Ihminen pystyy, julkisen ohjaamana, valitsemaan julkisen palvelun, yksityisen palvelun tai kolmannen sektorin väliltä. Tämä tuottaa pikkaisen kilpailua, joka yleensä parantaa palveluita. 

Valtionvarainministeri sanoi lisäksi, ettei usko hyvien lääkärien katoavan julkiselta sektorilta yksityiselle paremman palkan perässä uudistuksen jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.