Mainos

Alennusmyynnit pyörähtäneet käyntiin jo ennen juhannusta

Alennusmyynnit ovat jo käsillä monessa kaupassa. Perinteisesti alet ovat alkaneet vasta juhannuksen jälkeen, mutta viimeisenä parina vuotena alekyltit ovat ilmestyneet katukuvaan jo viikkoa aikaisemmin.

Kaupan liiton toimitusjohtajan Juhani Pekkalan STT:lle antaman haastattelun mukaan tämä kertoo osin kaupan vaikeasta tilanteesta. Samassa haastattelussa Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Tiina Oksala arvioi, että kyseessä on pysyvä ilmiö.

Stockmannin Suomen tavaratalojen johtaja Terhi Okkosen mukaan alennusmyyntien aikataulu määräytyy myös hyvin pitkälle kevään myyntien mukaan. Myös kilpakumppaneiden alennusmyyntien ajankohdat tulee ottaa huomioon.

– Kun lomakausi käynnistyy, ihmiset ovat usein aivan muualla kuin shoppailemassa. Alennusmyynneillä halutaan varmistaa, että asiakkaat ovat kaupungissa silloin, kun kausi alkaa, Okkonen kertoo.

Verkkokaupalla hyvä asema alessa

Suomessa Kilpailu- ja kuluttajavirasto on säätänyt, että kalenterivuoden aikana alennusmyyntejä voi olla yhteensä korkeintaan kolme kuukautta. Yhtäjaksoisesti alennusmyynti saa kestää enintään kaksi kuukautta.

Verkkokauppa voi hyödyntää alennusmyyntejä aivan eri tavalla kuin tavaratalo tai tavallinen kivijaloilla seisova liike.  

– On aivan totta, että verkkokaupassa viestiminen on helpompaa. Verkkokauppa on myös avoinna 24/7, jolloin siellä voi tehdä ostoksia vielä silloinkin kun liike on kiinni, Okkonen toteaa.

Ei ole siis lainkaan tavatonta, että juuri verkkokaupoissa sesonkialennuksiin voi törmätä vaikka joka viikko. Verkossa alennusmyynnit voivat kestää vaikka vain päivän, jolloin niitä voi olla myös useammin.

Ajattomuus aina muodissa

Suosituimpia alennustuotteita ovat naisten vaatteet ja asusteet kuten laukut, lompakot ja huivit. Sesonkituotteet, kuten kesävaatteet ovat niitä, jotka viedään ensimmäisenä.

– Paljon menee myös ajatonta tavaraa eli vaatteita, joita voi pitää vuodenajasta riippumatta. Suosittuja ovat myös miesten puvusto eli puvut ja pikkutakit, Okkonen kertaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.