Aleksei Navalnyin 23-vuotias tytär jakoi koskettavan muistokirjoituksen: "Lupaan sinulle, että elän elämääni, kuten opetit"

Edesmenneen venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tytär Daria Navalnaya jakoi eilen Instagram-tilillään herkän muistokirjoituksen isälleen.

– Ihmisillä on tapana sanoa, että vanhemmat ovat heidän roolimallejaan, mutta kohdallani se on aivan totta, tytär aloittaa muistokirjoituksensa vapaasti suomennettuna. 

Aleksei Navalnyi haudattiin eilen Moskovassa Borisovin hautausmaalle tuhansien ihmisten saattelemana. Venäjältä paossa olevat Navalnyin vaimo Julia Navalnaja, vuonna 2001 syntynyt tytär Daria sekä vuonna 2008 syntynyt poika Zahar eivät osallistuneet paikan päällä hautajaisiin. 

Perheenjäsenet ovat kuitenkin muistaneet edesmennyttä läheistään sosiaalisessa mediassa.

Daria-tytär kuvaa muistokirjoituksessaan isällään olleen "uskomaton kyky luoda yhteys toisiin ihmisiin". Lisäksi Daria kuvaa isäänsä muun muassa lujaksi, optimistiseksi, huumorintajuiseksi ja uteliaaksi. 

– Opetit minut lapsesta saakka elämään periaatteiden mukaisesti. Elämään arvokkaasti. Annoit elämäsi minun, äitini, Zaharin ja Venäjän puolesta, ja lupaan sinulle, että elän elämäni, kuten opetit, jotta olisit minusta ylpeä, Daria kirjoittaa.

– Olet aina ollut ja tulet aina olemaan esimerkkini. Sankarini. Minun isäni. Rakastan sinua niin paljon, tytär päättää muistokirjoituksensa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Olen varma, että vielä tapaamme"

Myös Navalnyin vaimo muisteli miestään koskettavasti X:ssä.

– Kiitos sinulle 26 vuoden täydellisestä onnesta. Kyllä, jopa viimeisistä kolmesta onnellisesta vuodesta.

Aleksei Navalnyi eli vankeudessa vuoden 2021 maaliskuusta lähtien kuolemaansa saakka.

– En tiedä, kuinka elän ilman sinua, mutta yritän parhaani tehdäksesi sinut siellä ylhäällä onnelliseksi ja ylpeäksi minusta. En tiedä kuinka teen sen, mutta yritän, Navaljana kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Olen varma, että tapaamme jonain päivänä. Minulla on sinulle niin paljon tarinoita kerrottavana, ja niin monia puhelimeeni tallennettuja lauluja, Navalnyin leski kirjoitta lopuksi.

– Ne kertovat meistä, ja halausin niin kovasti antaa sinun kuunnella ne. Ja haluaisin katsoa, kun kuuntelet niitä, naurat ja sitten halaat minua.

Julia Navaljana on jo aiemmin kertonut, että hän jatkaa miehensä työtä. Myös Daria Navalnaya tekee poliittista aktivismia isänsä jalanjäljissä. 

Daria Navalnaya on julkaissu Instagram -tilillään useita kuvia hänestä yhdessä isänsä kanssa. Alla Navalnayan aiemmin julkaisema kuva koko perheestä.

Lue myös:

    Uusimmat