Mainos

Aleksanterin leivokset

Kauniin vaaleanpunaiset aleksanterin leivokset sopivat mainiosti kevään juhlapöytään.

9-12 palaa

1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Täyte:
250 g vadelmahilloa

Kuorrutus:
5 dl mansikkatomusokeria
½ dl sitruunamehua
(n. 4 tippaa manteliesanssia)
nonparelleja tai mantelilastuja

Sulata kauramurotaikinalevyt ja kaaviloi molemmat levyt puolta ohuemmiksi leivinpaperin päällä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä. Levitä hillo levylle. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle.

Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri sekä halutessasi manteliesanssi keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua tai vettä. Käytä väriä varovaisesti niin, että leivoksista tulee kauniin vaaleanpunaisia.

Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla.

Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.