Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Aleksanterin leivokset

Kuva: Piia Arnould, Sanoma Magazines
Kuva: Piia Arnould, Sanoma MagazinesMyllyn Paras
Julkaistu 24.05.2012 13:23

Kauniin vaaleanpunaiset aleksanterin leivokset sopivat mainiosti kevään juhlapöytään.

9-12 palaa

1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Täyte:
250 g vadelmahilloa

Kuorrutus:
5 dl mansikkatomusokeria
½ dl sitruunamehua
(n. 4 tippaa manteliesanssia)
nonparelleja tai mantelilastuja

Sulata kauramurotaikinalevyt ja kaaviloi molemmat levyt puolta ohuemmiksi leivinpaperin päällä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä. Levitä hillo levylle. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle.

Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri sekä halutessasi manteliesanssi keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua tai vettä. Käytä väriä varovaisesti niin, että leivoksista tulee kauniin vaaleanpunaisia.

Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla.

Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • 05:15
    Vanhustenhoito

    Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"