Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Aleksanterin leivokset

Kuva: Piia Arnould, Sanoma Magazines
Kuva: Piia Arnould, Sanoma MagazinesMyllyn Paras
Julkaistu 24.05.2012 13:23

Kauniin vaaleanpunaiset aleksanterin leivokset sopivat mainiosti kevään juhlapöytään.

9-12 palaa

1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Täyte:
250 g vadelmahilloa

Kuorrutus:
5 dl mansikkatomusokeria
½ dl sitruunamehua
(n. 4 tippaa manteliesanssia)
nonparelleja tai mantelilastuja

Sulata kauramurotaikinalevyt ja kaaviloi molemmat levyt puolta ohuemmiksi leivinpaperin päällä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä. Levitä hillo levylle. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle.

Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri sekä halutessasi manteliesanssi keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua tai vettä. Käytä väriä varovaisesti niin, että leivoksista tulee kauniin vaaleanpunaisia.

Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla.

Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • 17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin