Aleksandran aviomies kuoli pommitusten keskellä ruoan puutteeseen – video näyttää pitkät ruokajonot täysin tuhotussa Mariupolissa

Mariupolin humanitäärinen tilanne on käymässä entistä synkemmäksi. Mariupolin kaupunginvaltuuston Telegram-viestipalvelussa julkaiseman tiedotteen mukaan yhä useampia ihmisiä kuolee nyt nälkään kaupungissa.

Venäjä on pommittanut 400 000 asukkaan kaupunkia lähes tauotta hyökkäyksen alusta alkaen. Valtava määrä rakennuksia on sortunut maan tasalle tai muuten vaurioitunut asuinkelvottomaksi.

Presidentti Volodymyr Zelenskyin kuvailun mukaan "kaupungista ei ole enää mitään jäljellä".

Kaupungin asukkaat ovat suojautuneet pommituksilta kellareihin ilman juoksevaa vettä, ruokaa, lääkkeitä ja sähköä.

Pakeneminen kaupungista on ollut vaikeaa tai mahdotonta. Ukrainan mukaan Venäjä on tulittanut myös reittejä, jotka se on luvannut humanitäärisiksi käytäviksi.

Ruoka-apu ei ehtinyt pelastaa Aleksandran aviomiestä

Viime päivinä Venäjän joukot ovat ottaneet hallintaansa osia Mariupolin kaupungista. Joukot ovat myös jakaneet Venäjän sotasymbolilla Z merkittyä ruoka-apua.

Entisessä ostoskeskuksessa ruokaa jonotti myös mariupolilainen Aleksandra, jota uutistoimisto Reuters haastatteli.

– Elämä kaupungissa on nyt vaikeaa. Asuntoa ei enää ole, se paloi täysin, hän sanoo.  

Alexandra kertoo hänen aviomiehensä kuolleen pommitusten aikana ruokapulan takia. Mies sairasti diabetesta eikä ehtinyt saada ruoka-apua ajoissa.

Niukan ravinnonsaannin takia hän vaipui ensin koomaan ja lopulta kuoli. Aleksandra haluaisi lähteä kaupungista, mutta ei vielä.

– Haluan ainakin saada viedä mieheni kuolintodistuksen ja haudata hänet kunnolla. Nyt hänet on haudattu kukkapenkkiin. Pappi siunasi ruumiin eilen. Eikä minulla lähdettyäni ole mitään paikkaa, minne mennä.

Lue myös:

    Uusimmat