Aleksander Barkoville uran 600:s tehopiste – järkyttävälle putkelle jatkoa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers katkaisi kolmen ottelun tappioputken ja voitti NHL:n alkukauden kovimman joukkueen Boston Bruinsin 4–3 jatkoajalla.

Floridan ehdoton sankari oli joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov, joka vei joukkueensa ensin jatkoajalle 3–3-tasoitusmaalillaan. Barkovin osuma syntyi vain kolme sekuntia ennen ottelun varsinaisen peliajan päätöstä.

Jatkoajalla Barkov oli lisäksi juonimassa Anton Lundellin kanssa Sam Reinhartin tekemää 4–3-voittomaalia. Barkov syötti myös Floridan 1–1-tasoituksen. Suomalaisen tehot tältä kaudelta ovat nyt 14+33=47. Suomalaisen pisteputki on jo 11 ottelun mittainen. Barkovilla on kasassa noista otteluista tehopisteet 5+12=17.

Barkov saavutti ottelussa 600 NHL-tehopisteen rajan runkosarjassa. Kymmenettä kauttaan NHL:ssa pelaava Barkov on tehnyt 637 otteluun tehopisteet 234+366=600.

Floridan Eetu Luostarinen jäi ottelussa pisteittä. Bostonin suomalainen tulokashyökkääjä Joona Koppanen ei ollut kokoonpanossa.

Philadelphia voitti, Ristolainen rohmusi syöttöjä

Philadelphia Flyers voitti Winnipeg Jetsin vieraissa maalein 4–0. Joukkueen puolustaja Rasmus Ristolainen on äitynyt vaisun alkukauden jälkeen pistetehtailuun. Winnipegissä Ristolainen syötti kaksi maalia ja nosti kauden pistesaldonsa nyt yhdeksään (2+7).

Ottelu oli nyt kolmas peräkkäinen Ristolaiselle, jossa hän pääsi pisteille.

Winnipegin hyökkääjä Saku Mäenalanen sai ottelussa jääaikaa tasan 10 minuuttia. Suomalainen laukoi ottelun aikana kahdesti ja taklasi kerran. Winnipegin puolustaja Ville Heinola ei ollut kokoonpanossa.

Heikon alkukauden pelannut San Jose Sharks yllätti Pittsburgh Penguinsin vieraskaukalossa maalein 6–4. San Josen maalivahti Kaapo Kähkönen torjui ottelussa 37 laukausta. Pittsburghin Kasperi Kapanen ei ollut kokoonpanossa.

Colorado ei antanut St. Louisin yllättää

Colorado Avalanche voitti St. Louis Bluesin 4–2 kotikaukalossaan. Colorado johti ottelua jo 3–0, kunnes St. Louis aloitti takaa-ajon toisessa erässä.

St. Louisin kiri jäi kuitenkin kesken, sillä Coloradon Matt Nieto viimeisteli 4–2-loppunumerot kolme sekuntia ennen päätössummeria. Nieton maalin syötti Coloradon Mikko Rantanen, jolle syöttöpiste oli kauden 27:s. Rantanen on nyt tehnyt tällä kaudella NHL:ssä 61 pistettä.

Coloradon toinen suomalaispelaaja Artturi Lehkonen ja St. Louisin Niko Mikkola jäivät ilman pisteitä ottelussa.

Katso alta Barkovin uran 600:s tehopiste.

Lue myös:

    Uusimmat