Aleksander Barkov kuritti Columbusta – Patrik Laineen synkkä jakso jatkuu

Jääkiekon NHL:ssä viikonloppuna loukkaantumistauon jälkeen kaukaloon palannut Aleksander Barkov avasi Florida Panthersin maalisaldon Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Barkov teki toisen erän alussa pelin ensimmäisen maalin. Florida vei lopulta 3–0-voiton, kun joukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa kolmannessa erässä. Barkov sai myös syöttöpisteen joukkueensa viimeisestä maalista.

Barkov oli ollut parantelemassa alavartalovammaa kuuden ottelun ajan.

– Itse asiassa oloni ei ollut kovinkaan hyvä ensimmäisessä pelissä, Barkov sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Olin tietenkin iloinen, että olin taas peleissä. Sen takia pelistä selvisinkin. En tuntenut oloani hyväksi, mutta joukkue pelasi hyvin, joten palaaminen oli helppoa. Tänään oloni oli hieman parempi. Pelaaminen ketjukavereiden ja joukkueeni kanssa teki siitä helpompaa.

Columbuksen maalilla uurasti Joonas Korpisalo, joka torjui pelissä 32 kertaa. Korpisalon kollega, Panthersin Chris Driedger torjui saman verran päästämättä kiekkoa kertaakaan verkkoon.

Columbus-hyökkääjä Patrik Laineen tehot eivät ole karttuneet nyt lainkaan viimeisen kuuden pelin aikana. Maaleja Laine ei ole laukonut kahteentoista peliin. Florida-ottelussa Laine luisteli jäällä päälle 17 minuuttia.

Panthers ja Blue Jackets kohtasivat myös paikallista aikaa lauantaina, jolloin floridalaiset veivät 5–2-voiton.

Florida johtaa tällä hetkellä liigaa. Columbus alkaa puolestaan olla tilanteessa, jossa pudotuspeleihin pääsy näyttää epätodennäköiseltä.

Hintz jälleen jäillä

Suomalaisten tähdittämässä Dallas Starsin ja Carolina Hurricanesin kohtaamisessa ei suomalaistehoja nähty. Carolina voitti Dallasin 1–0. Maali tuli toisessa erässä. Edellisen päivän kohtaamisessa Stars päihitti Hurricanesin 3–2.

Dallasin Roope Hintz palasi pelissä kaukaloon. Suomalaispelaaja oli ollut yhden pelin sivussa. Hän on kärsinyt alavartalovammasta, jonka takia hän on ollut aika ajoin poissa otteluista.

Stars joutui pelaamaan kolmannen erän ilman päävalmentajaansa, sillä Rick Bowness joutui sivuun liigan koronaprotokollan takia, nhl.com kertoo.

Otsikkoa muokattu klo 7.17: ottelu oli Barkoville jo toinen paluun jälkeen.