Albanialaiset rikolliset toivat Suomeen kaksi kiloa kokaiinia – poliisi: Kokaiinin grammahinta katukaupassa pudonnut jo 60–70 euroon

Länsi-Uudenmaan poliisi on paljastanut albanialaisten rikollisten kokaiinikoplan. Se toi Suomeen pääkaupunkiseudulle loppuvuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 välisenä aikana kaksi kiloa kokaiinia ja kahdeksan kiloa marihuanaa. Asiassa on tänään luettu syytteet muun muassa törkeistä huumerikoksista viidelle albanialaismiehelle ja yhdelle Suomessa asuvalle iranilaistaustaiselle miehelle.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä 1,8 kiloa kokaiinia ja kahdeksan kiloa marihuanaa. Kokaiini löytyi maastokätköstä Vantaan Simonkalliosta tämän vuoden alussa ja marihuana asunnosta Vantaalla. Epäiltyjä otettiin kiinni samasta asunnosta.

– Kokaiini on lisääntynyt markkinoilla valtavasti. Tässä jutussa on saatu viitteitä siitä, että käyttäjille kokaiinin hinta on pudonnut rajusti ja painunut jo 60-70 euroon grammalta. Aiemmin grammahinta katukaupassa on ollut 150-200 euroa, tutkinnanjohtaja Lauri Hakkala sanoo MTV Uutisille.

Epäillyillä on rikollista taustaa muissa maissa, mutta heillä ei tutkinnan mukaan ole ollut liitäntäpintaa Suomessa vaikuttavaan porukkaan, kuten liivijengeihin. Yksi epäillyistä albanialaisista on asunut pitempään Suomessa ja ollut mukana rakennusbisneksessä.

– Epäilys on, että jotkut yrittävät vallata kokaiinimarkkinoita tuomalla tänne paljon ainetta myyntiin. Tässä tapauksessa näyttäisi siltä, että albanilaisten ryhmä on tullut tänne toimeksiantona. Päätekijät ovat mahdollisesti ulkomailla, Hakkala sanoo.

Tutkinnassa on takavarikoitu käteistä rahaa 18 000 euroa, joka oli menossa bisneksen tuottona ulkomaille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja