Mainos

Alapään höyryhoidot auttavat jopa lapsettomuuteen?

Alapään karvoituksen trimmaaminen on menneen talven lumia. Nyt uusinta uutta ovat höyryhoidot!

Korealainen kauneudenhoitometodi valtaa alaa jenkkilässä. Chai-yok -nimellä kulkevan vaginan höyryhoidon kerrotaan vähentävän stressiä, säännöllistävän kuukautiskiertoa ja auttavan jopa lapsettomuuteen, kertoo latimes.com.

Hoidoissa käytetään höyryävää vettä, jonka seassa on erilaisia yrttejä. Hoidettava istuu höyryävän astian yllä tuolilla, jonka istuinosa on avonainen. Hoitavina yrtteinä käytetään esimerkiksi pujoa.

Hoidon terveyshyödyistä on hyvin vähän tietoa, ja Yhdysvalloissakin sitä on saatavilla vain muutamassa paikassa. Hoidon hinnat pyörivät 20-50 dollarissa, mutta sen tekoon tarvittavia laitteita voi tilata myös kotiin.

"Ei hulluutta"

– Monet ongelmat hedelmällisyydessä johtuvat kylmyydestä ja tukoksista, sanoo Tae-Cheong Choo, itämaisen lääketieteen opettaja.

– Chai-yok -hoito auttaa kylmyyteen ja huonoon verenkiertoon kehon alaosissa. Se lisää verenkiertoa, ja veri taas kuljettaa ravinteita. Mitä enemmän verenkiertoa, sitä nopeammin paraneminen tapahtuu, Choo sanoo latimes.comin mukaan.

Synnytyslääkäri ja gynekologi Suzanne Gilberg-Lenzin mukaan lantion alueen höyryttäminen ei ole "hulluutta". Kuumuus todella virkistää verenkiertoa, ja lisääntynyt verenkierto tuo enemmän happea ja immuunitekijöitä alueelle.

– Monia tällaisista hoidoista ei altisteta tarkoille kliinisille tutkimuksille, joten on haasteellista arvioida niiden todellisia vaikutuksia, Gilberg-Lenz pohtii.

MTV3/Helmi

Lähde: Latimes.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.