Kuningatar Maximan tyttären kuvista nousi kohu – 16-vuotiaan kruununprinsessan kehoa arvosteltiin lehden kannessa: "Vaarallista ja häpeällistä"

Alankomaiden 16-vuotiaasta kruununprinsessasta Catharina-Amaliasta otetut tuoreet kuvat nousivat otsikoihin ikävässä sävyssä.

Alankomaiden kuninkaallisesta perheestä julkaistiin kesäisiä potretteja aiemmin heinäkuussa. Kuvissa kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima poseeraavat kolmen teini-ikäisen tyttärensä Catharina-Amalian, 16, Alexian, 15, ja Arianen, 13, kanssa.

Koko perhe oli valinnut ylleen valkoista ja vaaleansinistä, ja kuvat paljastivat, että joulukuussa 17 vuotta täyttävä kruununprinsessa on kasvanut pituudessa jo tyyli-ikonina tunnetun äitinsä ohi.

Espanjassa kuvista uutisoitiin kuitenkin myös hieman erilaiseen sävyyn. Espanjaksi ja portugaliksi ilmestyvä Caras-juorulehti nimittäin julkaisi kuvan kruununprinsessasta ja kuingatar Maximasta kannessaan ja kirjoitti kuvan yhteydessä 16-vuotiaan Catharina-Amalian "edustavan ylpeästi pluskoon tyylissään".

Otsikon alla oli vielä teksti: "Hollannin kiusattu kruununperijä kohtaa kritiikin vahvana ja vanhempiensa vankkumattomalla tuella. Prinsessa kulkee läpi murrosiän ilman ongelmia ja puolustaa "naisellisia muotojaan"."

Espanjalaislehden sanat 16-vuotiaasta kruununperijästä ovat pöyristyttäneet kuningatar Maximan kotimaassa Argentiinassa, sillä Catharina-Amalia ei ole kommentoinut asiaa lehdelle tai muutenkaan koskaan antanut julkisesti kommentteja painoonsa liittyen.

Argentiinassa kansikuva saikin niin lehdistössä kuin sosiaalisessa mediassa täystyrmäyksen. Teini-ikäisen prinsessan kehon kommentoimista on luonnehdittu muun muassa vaaralliseksi, loukkaavaksi ja häpeälliseksi.

Asiasta uutisoivan Daily Mailin mukaan espanjalaislehti on puolustellut kohun nostattanutta ratkaisuaan sillä, että tarkoituksena oli torjua leimaamista ja inspiroida lukijoita, joilla on mahdollisesti epävarmuuksia omaan kehonkuvaansa liittyen.

Myös Caras-lehden Instagram-tilillä ja Twitterissä lukuisat ihmiset ällistyivät siitä, että lehti kommentoi 16-vuotiaan tytön kehoa.

– He puhuvat kiusaamisesta ja tekevät sitä samaa itse. Tämä antaa todella vaarallisen viestin 16-vuotiaille tytöille, jotka lukevat tätä, sosiaalisessa mediassa huomautettiin.

Alankomaiden kuninkaalliset eivät ole itse kommentoineet kohua.

Lähteet: Daily MailSe og Hør 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja