Alanis Morissetten manageri tuomittiin vankilaan lähes 6 vuodeksi ja miljoonakorvauksiin

Alanis Morissetten entinen manageri varasti asiakkailtaan systemaattisesti.

Entinen musiikkialan manageri Jonathan Schwartz tuomittiin oikeudessa Los Angelesissa keskiviikkona 3.5. miljoonien kavaltamisesta asiakkailtaan, joihin kuuluu muun muassa Ironic ja Thank You -kappaleistaan tunnettu Alanis Morissette

Kanteen nostaneista uhreista oikeudessa todistivat ainakin Morissette sekä Schwartzin entinen bisneskumppani Bernard Gudvi, jotka vaativat kovinta mahdollista tuomiota. Toiveet kävivät toteen, kun tuomari määräsi Schwartzille syyttäjän ajaman 63 kuukauden tuomion. Lisäksi hän joutuu hyvittämään uhreilleen 8,65 miljoonaa dollaria. 

– Olen aiemmin kritisoinut tuomioiden linjauksia vanhanaikaisiksi ja liian koviksi, mutta tämä on harvinainen poikkeus, josta ajattelen, etteivät tuomiot ole tarpeeksi kovia, tuomari kommentoi ennen tuomionsa julkaisemista. 

Morissetten mukaan entinen manageri oli antanut ihmisten ymmärtää, että laulaja on vastuuton tuhlari, joka rakentaa levytysstudioita ja ostelee taloja vastoin hänen ammattimaisia neuvojaan. Samaan aikaan manageri systemaattisesti varasteli häneltä valtavia summia rahaa. 

– Tein kiertueita, joita hän ehdotti ja se oli taloudellisesti kannattamatonta, mutta silti hän käski minun tuhlata. Tuhlata! Hän rakensi itselleen alibia alusta asti. Hän jopa kertoi ihmisille ottaneensa rahaa sivuun, jotta minä voisin sijoittaa laittomaan marihuanaan, Morissette todisti ja sanoi asian järkyttäneen häntä henkisesti. 

 – Hän ei ainoastaan varastanut minulta 5 miljoona dollaria, hän varasti unelman. Minun on vaikea luottaa enää keneenkään. 

Schwartzin tulee ilmoittautua vankilaan 11. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat