Mainos

Alanen: Eläkeikää nostettava

Suomen kuntaliiton toimitusjohtaja Jussi-Pekka Alanen vaatii, että eläkkeellesiirtymisikä on saatava nostetuksi. Hän huomautti tänään Espoossa, että keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä on 59 vuotta. Tulevaisuudessa Suomella ei ole hänen mielestään tähän varaa, kun eläkeläisten määrä ja elinikä nousevat.

Alanen arvosteli, että tämä ns. eläkeputki on ollut varsinkin laman aikana vakiintunut käytäntö niin yksityisellä kuin julkisellakin lohkolla. Silmiinpistävää hänen mielestään Suomessa on, että keskeinen syy ennenaikaiselle eläköitymiselle on ollut työkyvyn voimakas alentuminen.

-Tämä jos mikä luo eteemme vision siitä, että iäkkäiden ihmisten työkyvyn kehittämiseen on voimakkaasti panostettava. Se on myös taloutemme vakauden kannalta keskeinen asia. Laskelmat osoittavat, että jo kolmen vuoden nosto eläkkeellesiirtymisen keski-iässä loisi jopa viiden prosentin kevennysvaihtoehdon nouseviin työeläkemaksuihin, hän kertoi.

Alasen näkemyksen mukaan eläköitymisiän nostaminen onkin todennäköisesti tehokkainta pidemmän aikavälin työllisyys- ja kasvupolitiikkaa maassamme. Se luo myös liikkumavaraa julkiselle sektorille muistakin hyvin vointipalveluista huolehtimiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.