Älä hutiloi ikkunoiden kanssa – näin maalaat pokat

Huutavatko kotisi tai kesämökkisi ikkunanpuitteet uutta maalikerrosta tai kunnon huoltoa? Älä hutiloi hommaa kiireessä, vaan maalaa pinnat huolellisesti näiden ohjeiden mukaan.

Omakotitalon tai kesämökin ulkoseiniä maalatessa kannattaa tarkistaa, kaipaavatko myös ikkunanpuitteiden ja ovien maalit kohennusta.

– Ikkunanpuitteissa ei sinänsä ole kovinkaan paljon käsiteltävää pinta-alaa. Niiden maalaamisessa kuluu kuitenkin aikaa, kun pitää varoa laseja ja tehdä rajoitustyöt. Lisäksi yhdessä ikkunassa on monta maalattavaa pintaa. Kaiken kaikkiaan projekti on aika iso, neuvoo Hanna SalonenTikkurilasta.

Muista nämä maaliostoksilla

Kun päätös maalaamisesta on tehty, on aika marssia maaliostoksille. Ulkoseiniin ja ikkunanpuitteisiin voi halutessaan käyttää samaa maalia, jos se on öljymaalia. Sen sijaan vesiohenteisissa akrylaattimaaleissa ikkunoihin ja ulkoseiniin on omat tuotteensa.

Itse maalin lisäksi pitää hankkia myös työkalut. Ulkoseiniin valitaan tukevampi ja leveämpi sivellin, kun taas ikkunanpuitteet hoituvat kapeammalla siveltimellä. Lisäksi tarvitaan maalattavan pinnan esikäsittelyyn muun muassa hiomapaperia ja maalikaavin.

– Maalattava pinta pestään ensin yleispuhdistusaineella tai tarvittaessa hometta tai levää poistavalla aineella. Jos vanhat maalit ovat vielä hyvin kiinni seinässä, niitä ei tarvitse poistaa. Irtoilevat maalit sen sijaan rapsutetaan pois, Salonen opastaa.

Kuinka pitkä kuivumisaika?

Ikkunanpuitteet voi maalatessa jättää paikoilleen, jos tarkoituksena on tehdä vain kevyttä pintaremonttia. Kunnollisen huoltomaalauksen ajaksi sen sijaan pokat kannattaa nostaa pois paikoiltaan.

– Ikkunanpuitteiden tuore maali vaatii noin yhden vuorokauden kuivumisaikaa, riippuu vähän käytetystä maalityypistä. Ulkoseinissä öljymaalit kuivuvat vuorokaudessa tai parissa, kun taas vesiohenteiset maalit ovat nopeampia ja ovat kuivia jopa parissa tunnissa.

Lue myös:


Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja