AL: Tampereen kaupunki myy suuren arvorakennuksen aivan ydinkeskustasta

AL: Tampereen kaupunki myy suuren arvorakennuksen aivan ydinkeskustasta 0:28

Tampereen kaupunki myy vuokraoikeuden historiallisesti ainutlaatuisen Frenckellin tehdaskiinteistön. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Kaupunki ilmoitti asiasta maanantain Aamulehdessä. Rakennuksessa toimii tällä hetkellä kaupungin toimistoja sekä Tampereen teatterin Frenckell-näyttämö. Frenckellin entinen tehdaskokonaisuus sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Tammerkoski virtaa vain muutamien metrien päässä rakennuksen ulkoseinistä.

Kauppa toteutetaan kaksiosaisena ja sen pitäisi olla valmis vuonna 2021. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki halukkaat voivat tehdä tarjouksia. Toiseen vaiheeseen valitaan viisi parasta tarjousta. Myyntihinnasta ei ole mitään tietoa, eivätkä tarjoukset ole julkisia tässä vaiheessa.

Frenckellin tehtaalla on keskeinen merkitys Suomen paperiteollisuuden historiassa. Siellä käynnistettiin Suomen ensimmäinen jatkuvatoiminen paperikone 1840-luvulla. Tehdastoiminta rakennuksissa loppui vuonna 1929. Rakennuksia uhkasi pitkään purkaminen, mutta nyt tehdasrakennukset piippuineen on suojeltu ja ne kuuluvat Tammerkosken valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Kaupungin toimistojen on tarkoitus siirtyä remontoitavaan kaupungin virastotaloon, joka sijaitsee vanhan tehdasalueen lähistöllä. Teatteri jatkanee toimintaansa Frenckellin tiloissa, mutta muihin tiloihin on suunniteltu esimerkiksi majoitus- ja ravintolatoimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat