Mainos

AL: Hallitus ja presidentti ovat epäilleet jo vuodesta 2014 Airiston Helmen kiinteistöjen käyttöä – Suojelupoliisin päällikkö ilmaisi huolensa kaksi vuotta sitten

1:25

Aamulehden tietojen mukaan hallitus ja presidentti ovat epäilleet jo vuodesta 2014 lähtien, että Airiston Helmen kiinteistöjä voitaisiin mahdollisesti käyttää tunnuksettomien venäläisjoukkojen majoittamiseen kriisitilanteissa.

Suojelupoliisin päällikkö oli ilmaissut huolensa vieraan valtion lukuun toimivista maanomistajista jo vuonna 2016, kertoo Aamulehti. Useat ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet kertovat lehdelle, että tällä tarkoitettiin nimenomaan Turun saaristoa ja Airiston Helmeä.

Aamulehden tietojen mukaan asiasta olisi keskusteltu useita kertoja ylimmässä valtionjohdossa, esimerkiksi valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa TP-UTVAssa vuosina 2011-2015. 

Suomen valtionjohdon huolena on ollut, että tunnuksettomia venäläisjoukkoja saatettaisiin majoittaa venäläisten omistamien kiinteistöjen alueella Turun saaristossa.

Suojelupoliisi huolissaan jo vuosien ajan

Vuonna 2016 suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari antoi eduskunnan hallintovaliokunnalle lausunnon, jossa hän toi Aamulehden tietojen mukaan hienovaraisesti ilmi vakavan huolen Turun saariston kiinteistökauppoja kohtaan. 

Useat ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet vahvistavat lehdelle, että Pelttari tarkoitti nimenomaan Airiston Helmeä ja sen Turun saaristossa tekemiä kiinteistökauppoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.