Mainos

AL: Esikoululainen unohtui luokkaretkeltä bussiin ja harhaili tunteja lumipyryssä – rehtori myöntää vakavan erehdyksen

Kurikankulman koulun rehtori kertoo Aamulehden haastattelussa, että 7-vuotiaan esikoululaisen unohtaminen bussiin luokkaretkeltä oli vakava erehdys. Koulu aikoo lehden mukaan muuttaa toimintatapojaan.

AL kertoi eilen, että poika harhaili Tampereella lumipyryssä kaksi tuntia, koska hän oli nukahtanut bussiin, joka oli matkalla luokkaretkeltä takaisin koululle. Poika väitti "bussimiehen" heittäneen hänet ulos varikolla.

Joukkoliikenneyhtiön TKL:n toimitusjohtaja  Pekka Pirhonen kertoi Aamulehdelle kuljettajan kiistäneen hätistäneensä pojan ulos autosta. 

Pojan bussista on Pirhosen mukaan poistanut joku muu varikon työntekijöistä. Pirhonen sälyttää Aamulehden tänäisessä haastattelussa vastuun kuitenkin opettajille.

– Miksi mukana olleet huoltajat eivät ole huolehtineet siitä, että kaikki lapset ovat mukana, kun bussista poistutaan? On ilmiselvä asia, että vastuullisen opettajan pitäisi poistua bussista viimeisenä, Pirhonen toteaa lehdelle.

Poikaa olivat katoamisen jälkeen etsineet sekä hänen isänsä että koulun henkilökunta. Rehtori Mika-Matti Alasuvanto oli huomannut pojan jääneen bussiin jo pysäkillä, mutta linja-auto oli ehtinyt jatkaa jo matkaansa. Rehtori ei onnistunut enää pysäyttämään bussia sen lähdettyä liikkeelle.

Rehtorin mukaan koulun toimintaohjeita luokkaretkillä onkin nyt muutettu. Aamulehti kertoo, että opettajien on määrä kertoa kuljettajalle etukäteen, millä pysäkillä koululaiset ovat jäämässä pois. Kun lapset ovat poistuneet bussista, vastuuopettaja tarkistaa auton ja antaa sen jälkeen bussille luvan lähteä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.