Aktivisti kuoli happoiskun jälkeen Ukrainassa – paikallisen valtuuston puheenjohtajaa syytetään murhasta

Ukrainassa on nostettu syyte ukrainalaisaktivistia vastaan tehdystä happoiskusta.

Katerina Gandzjukin, 33, päälle heitettiin happoa heinäkuussa, kun hän oli lähdössä kotoaan Khersonissa Etelä-Ukrainassa. Gandzjuk sai palovammoja yli 30 prosenttiin kehostaan. Hän kuoli vammoihinsa kolme kuukautta iskun jälkeen.

Syytteessä on Khersonin paikallisvaltuuston puheenjohtaja Vladislav Manger. Syyttäjän mukaan miestä syytetään Gandzjukin murhan järjestämisestä.

–  (Mangerin) syytetään aiheuttaneen tarkoituksella ja laittomasti toisen ihmisen kuoleman -- käyttämällä erityistä julmuutta ja useiden ihmisten kanssa ennakkoon tehdyllä sopimuksella, sanoi Ukrainan yleisen syyttäjän Juri Lutsenkon tiedottaja.

Useita ihmisiä otettu kiinni

Gandzjuk kuului myös paikallisvaltuustoon sekä toimi Khersonin pormestarin neuvonantajana. Hänet tunnettiin muun muassa korruption ja Venäjän vaikutusvallan vastaisista kampanjoistaan Khersonissa.

Iskun jälkeen Gandzjukille tehtiin yli kymmenen operaatiota, mutta lääkärit eivät pystyneet pelastamaan hänen henkeään.

Poliisi on aiemmin ottanut useita ihmisiä kiinni epäiltynä yhteyksistä tekoon. Mangerin sekaantumisesta tapaukseen on liikkunut huhuja jo pitkään. Vielä viime vuoden lopulla Khersonin valtuusto vakuutti, että tutkijat olivat kuulleet häntä ainoastaan mahdollisena todistajana jutussa.

Manger kuului entisen pääministerin Julija Tymoshenkon puolueeseen, mutta hänet potkittiin pihalle puolueesta viime viikolla. Tymoshenko haastaa istuvaa presidenttiä Petro Poroshenkoa ensi kuun presidentinvaaleissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja